Eğlence

Fortnite oyuncuları içerik üreticilerini doğrudan destekleyebilecek

fortnite mobile

Fortnite‘ın küresel popülaritesi artmaya devam ediyor. Oyunun geliştiricisi Epic Games de bu popülariteye paralel olarak yeni özellikler sunmayı sürdürüyor. Bu özelliklerin en yenisi, hem Fortnite oyuncularını hem de oyun için içerik üretenleri destekleyecek bir sistem sunuyor.

Support-a-Creator” (İçerik Üreticisini Destekle) isimli bir etkinliği başlatan Epic Games, oyuncuların oyun içinde yaptıkları satın alımlardan içerik sahiplerinin de gerçek para kazanabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Bugün itibarıyla devreye giren sistem, 2018 sona erene kadar işlemeyi sürdürecek. Oyuncular Fortnite’ın menüsünde desteklemek istedikleri içerik üreticinin Epic etiketini girerek bunu gerçekleştirebilecek. Böylelikle oyuncular V-Bucks kullanarak yaptıkları oyun içi satın alımlarla içerik sahiplerine de gerçek para kazandırabilecek. Favori bir içerik oluşturucusu olan Fortnite oyuncuları için bunun kullanışlı bir sistem olduğu söylenebilir.

Fortnite içerik üreticilerine bazı şartlar koşuyor

Ancak bu yeni sistem, dileyen herkesin Epic Games tarafından bir “içerik üreticisi” olarak kabul edileceği anlamına gelmiyor. Epic öncelikle katılımcılardan her 30 günde en az bir defa Fortnite için içerik üretmesini istiyor. Popüler sosyal ağlardan en az birinde 1000’den fazla takipçisi olan bir hesabın varlığını da şart koşan Epic Games, katılımcıların belli davranış kurallarına uymasını ve nefret söyleminden uzak durmasını da istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER