Eğlence

Fortnite Nintendo Switch sahipleri tarafından da sevildi

fortnite nintendo switch

Fortnite Nintendo Switch sahiplerinin karşısına haziran ayında çıkmıştı. Nintendo tarafından açıklanan son veriler, oyunun Switch sahipleri arasında en az Mario ve Zelda kadar popüler olduğunu gösteriyor.

Şirketin son finans raporunun değerlendirildiği brifingde verilen bilgiye göre; Epic Games imzalı Fortnite, Switch konsollarının neredeyse yarısına yüklendi. Oyunun küresel popülaritesine de dikkat çeken Nintendo; Fortnite’ın sadece ABD ve Avrupa’daki değil, Japonya’daki Switch sahiplerinden de ilgi gördüğünün altını çizdi.

Nintendo Fortnite’ın Switch’lere indirme sayısı konusunda kesin bir bilgi vermedi. Ancak şirketin bugüne kadar 22 milyondan biraz fazla Switch sattığı biliniyor. Bu da yaklaşık 10 milyon Switch’e Fortnite’ın yüklendiği anlamına geliyor. Oyun haziran ayında Switch’e geldiğinde 24 saat içinde 2 milyon indirme sayısına ulaşmıştı. Nintendo’nun açıklaması, Fortnite’ın Switch’te de istikrarlı biçimde büyüdüğünü gösteriyor.

Fortnite Nintendo Switch platformundaki popülaritesini artırabilir

12.17 milyon satan Super Mario Odyssey, Nintendo Switch platformundaki en popüler oyun unvanını elinde bulunduruyor. Listenin ikinci sırasında 10 milyonun biraz üstünde sata The Legend of Zelda: Breath of the Wild yer alıyor. Fortnite Nintendo Switch sahipleriyle ücretsiz olarak buluştuğu için doğrudan bu oyunlarla bir karşılaştırma yapmak pek mantıklı olmasa da, yıl sonunda sunulacak özel Switch Fortnite paketiyle oyunun platformdaki popülaritesinin biraz daha artması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER