Eğlence

Fortnite’ın iOS versiyonu 4 günde 1.5 milyon dolar gelir elde etti

fortnite iosFortnite iOS uygulaması yayınlandıktan sonra kısa süre içinde 10’dan fazla ülkede App Store’un en çok indirilen oyunlar listesinin zirvesine yerleşmişti. Oyuncuların oyuna gösterdiği ilgi, analiz şirketi SensorTower’ın verileri sayesinde daha net biçimde anlaşılıyor.

SensorTower’ın verilerine göre, oyun iOS versiyonuyla geliştiricisi Epic Games’e ilk 72 saatin sonunda 1 milyon dolar kazandırdı. 4. günün sonunda ise bu rakam 1.5 milyon dolara yükseldi.

Pokemon Go’nun birinci ayının sonunda 200 milyon dolar hasılat elde ettiğini veya Clash Royale’in etkileyici başarısını düşününce Fortnite’ın ulaştığı rakam, pek yüksek görünmüyor. Ancak Fortnite’ı bu oyunlarla karşılaştırırken bazı noktaları da göz ardı etmemek gerekiyor.

Öncelikli olarak Fortnite’ı oynayabilmek için hâli hazırda bir davetiyeye ihtiyaç duyuluyor. Buna ek olarak, oyun henüz Android üzerinde de kullanıcılarla buluşmuş değil. Fortnite’ın para kazanma yönteminin de önceliği mobil olan oyunlardan farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Platformlar arası bir oyun olan Fortnite, oyunculara da bu durumun getirdiği bazı avantajlar sunuyor.

Örneğin, PS4 aracılığıyla V-Bucks adını taşıyan oyun paralarından satına alan bir oyuncu, bu paraları Fortnite iOS uygulaması üzerinde de harcayabiliyor. Kısacası oyuncuların mobil cihazları için ekstra bir alım yapmasına gerek kalmıyor. Bu da Fortnite’ın mobil hasılatının neden Pokemon Go ve Clash Royale gibi oyunların seviyesine ulaşamayacağını açıklıyor.

İLGİLİ HABERLER