EğlenceTeknoloji

Fortnite hatası Choppa ve botları ölüm makinesine dönüştürüyor

fortnite

Varlığı kısa süre önce ortaya çıkan bir Fortnite hatası, popüler oyunun geniş oyuncu kitlesini gafil avlıyor. Bu hata, oyuna mart ayının ortasında eklenen Choppa isimli helikopteri ve botları birer ölüm makinesine dönüştürüyor. Bu taşıtlardan birine dokunmak, çok sayıda oyuncuyu öldürebiliyor ve bu sırada taşıtta herhangi bir patlama veya imha durumunu gözlenmiyor.

Fortnite’ta oyuncuların önünde hâlihazırda iki farklı taşıt seçeneği mevcut. Choppa isimli helikopterle havadan ulaşım sağlanırken, botlar da oyuncuların haritadaki nehir ve göllerde ilerlemesini sağlıyor. Ancak şu sıralar bu taşıtlara dokunmak, oyunculara sebebi anlaşılmaz bir şekilde zarar verdi. Söz konusu hatanın etkisi, taşıttan taşıta değişen bir şekilde görüldü.

Helikopterler oyuncuları öldürmese de, dokunur dokunmaz çok büyük ölçüde hasara yol açıyor. Gücü düşük durumda olanlar büyük ölçüde hasara karşılık veremeden devriliyor ve eleniyor.

Oyuncular tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ise pek çok oyuncunun ilk başta vurulduğunu zannettiği görülüyor. Choppa’ya dokunanların kendilerini kurtarma gibi bir ihtimali olsa da, botlara dokunan oyuncular anında ölüyor. Kısacası Fortnite’ta son zamanlarda deniz ulaşımı hava ulaşımına kıyasla biraz daha güvenli gibi görünüyor.

Fortnite oyuncularını ciddi şekilde etkileyen bu hatanın Epic Games tarafından kısa süre içinde düzeltilmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER