Eğlence

Fortnite Dünyayı Kurtar modunun ücretsiz hâle gelmesi için çalışılıyor

epic games fortnite

Fortnite son zamanların en popüler oyunları arasında yer alıyor. Toplam oyuncu sayısı 125 milyonu aşan oyunun yapımcısı Epic Games, geliştirme çalışmalarına da devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Fortnite Dünyayı Kurtar modunun ücretsiz hâle gelmesi yönünde de hazırlıklar yapılıyor.

Epic Games’ten yapılan açıklamaya göre, yapılan değişiklikler sadece Dünyayı Kurtar modunun ücretsiz hâle gelmesiyle sınırlı kalmayacak. Oyunculara daha iyi bir deneyim sunmak için oyunun arayüzünde ve karakter sisteminde de bir takım değişiklikler gerçekleştirilecek.

fortnite dunyayi kurtarEpic Games, Fortnite’ın kullanıcı arayüzünü sürekli olarak yeniliyor. Şirket bu doğrultuda bir süre önce çanta menüsünü daha görünür ve kolay ulaşılabilir bir noktaya taşımıştı. Epic Games’ten verilen bilgiye göre, ilerleyen günlerde menü seçeneklerinin çok daha kolay ulaşılabilir bir yapıya bürünecek. Güncellemeler tamamlandığında oyun akışını bozmadan menü seçeneklerine erişim sağlanabilecek. Üzerinde çalışılan geliştirmeler ise önümüzdeki haftalar itibarıyla yavaş yavaş kullanıcılarla paylaşılacak.

Epic Games, Fortnite’ın karakter sistemine de el atarak kahraman dizilimini özelleştiren ve kullanıcılara daha fazla opsiyon veren bir sisteme geçiş yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda oyuncular üç değil toplam altı kahraman yuvasına sahip olacak, kontrol ettikleri ana kahramanı seçtikten sonra diğer beş kahramanlarıyla da sahip olacakları avantajları ve özellikleri belirleyecekler. Epic Games bu geliştirmeyle oyuncuların oluşturabilecekleri dizilim çeşitliliğini daha da genişletmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Fortnite Dünyayı Kurtar modu, oyunun popüler hâle getiren Battle Royale modundan önce oyuncularla buluşmuştu. Battle Royale modunun popülaritesi Dünyayı Kurtar modunu geride bıraksa da, Epic Games söz konusu modu geliştirmeyi sürdürdü. Modun 2018 bitmeden ücretsiz hâle gelmesinin beklenmediğini belirten şirket, önümüzdeki yıl için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER