Eğlence

Fortnite dünyanın en çok oynanan oyunu olmayı hedefliyor

fortnite epic games

fortnite epic gamesFortnite, son zamanların en popüler oyunları arasında yer alıyor. Epic Games imzasını taşıyan çevrimiçi PvP formatındaki oyun; araştırma şirketi Newzoo’nun verilerine göre hâli hazırda dünya genelinde en çok oynanan oyunlar arasında üçüncü sırada bulunuyor.

Oyunun başarısındaki en büyük neden olarak ücretsiz olması öne çıksa da, Epic Games’in düzenli olarak yayınladığı güncelleme ve geliştirmelerle ekosistemi canlı tutmasının da başarıda önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Newzoo’nun araştırmasında oyunun videolarının Twitch ve YouTube gibi platformlarda yüksek izleme sayılarına ulaştığına da dikkat çekildi.

Oyunun anne ve babaların onayından geçmesi de başarıda etkili olan faktörler arasında değerlendiriliyor. Oyunda şiddet düzeyinin düşük olması ve şiddetin karikatürize biçimde gösterilmesi, kanlı sahnelerin bulunmaması gibi unsurların anne ve babalar gözünde oyunu daha güvenilir kıldığı ifade edildi.

Fortnite için 2018 oldukça başarılı geçiyor. Yılın ilk ayında en çok oynanan oyunlar sıralamasında altıncı sırada bulunan oyun, nisan ayı itibarıyla yükseldiği üçüncü sıradaki yerini koruyor. Epic Games’in önümüzdeki dönem için koyduğu birincilik hedefinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER