EğlenceTeknoloji

Fortnite özel etkinliğiyle yeni sezon için ipuçları verdi

fortnite device

Fortnite, bir tür sezon finali niteliği taşıyan Device isimli etkinliğini sonunda gerçekleştirdi. Bu etkinliğin ardından oyuna giren oyuncular, aktif oyun alanın etrafında devasa bir su duvarıyla karşılaştı. Bu duvar, oyuncuların içinde yüzebildiği geleneksel fırtınanın yerini alıyor. Oyuncuların artık denizdeyken de zarar görebileceğini belirtmekte fayda var.

Etkinlik, oyun haritasının tam ortasındaki The Agency (Ajans) isimli bölgede gerçekleştirildi. Sudan yükselen kulelerin ortasından şimşekler çıkarken, oyuncular da havaya fırlatıldı. Kulelerden gönderilen huzmeler ise fırtınayı ileri gönderdi.

Bunun ardından işler daha da ilginç bir hâl aldı. Haritadan bir ofis binasına gönderilen oyuncular oyunu birinci kişinin gözünden izlemeye başladı. Bu ofiste masaların üzerinde “çok gizli” etiketi taşıyan klasörlerin bulunması da ayrıca dikkat çekti. Sonunda adaya dönen oyuncular, etraflarında devasa bir su bariyeri buldu. Bunun ardından savaş otobüsüne alınan oyuncular, diğer oyuncularla kapıştıkları küçük bir alana bırakıldı.

Epic’ten daha önce yapılan açıklamada, Device etkinliğinin sınırlı bir kapasitesinin olacağı belirtilmişti. Bu kapasiteye ulaşılması fazla zaman almadı. Etkinliğin popülaritesinin Epic Games Store üzerinden başka oyunların başlatılmasını engelleyecek seviyeye ulaştığı belirtilirken, Device’a katılamayan çok sayıda oyuncu canlı yayınlar üzerinden etkinliği takip etti. Bir noktada etkinliğin Twitch üzerindeki izleyici sayısı 2.3 milyona ulaştı.

fortnite device

Fortnite Device etkinliğinde ipuçları verse de, yeni sezona dair bazı soruları da yanıtsız bıraktı. Yeni sezonda oyunda ve haritada oyuncuları ne gibi değişikliklerin beklediği hâlâ tam olarak bilinmiyor. Ancak bu soruların cevabını almak için fazla beklemek gerekmiyor. Fortnite’ın yeni sezonu yarın başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER