EğlenceTeknoloji

Fortnite Cadılar Bayramı etkinliğinde oyuncular “katil hayalet” olacak

fortnite cadılar bayramı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fortnite geleneksel Cadılar Bayramı etkinliklerini başlattı. Bu yılki Cadılar Bayramı etkinlikleri çerçevesinde oyuncular, oyuna bir “katil hayalet” formatında devam edebilecek.

“Fortnitemares” adını taşıyan Cadılar Bayramı modunda oyun haritası ürkütücü dokunuşlarla donatılıyor. İç sıkan bir sis bulutu Fortnite adasının üstünü kaplarken, adadaki evlerde de Cadılar Bayramı’na uygun süslemeler yapılıyor. Fortnitemares’in asıl dikkat çeken yönü ise öldükten sonra anlaşılıyor. Oyuncular zamansız ölümlerinin ardından hayalet olarak adaya geri dönüp yaşayanları avlayabiliyor veya onları trolleyebiliyor.

Oyuncular hayaletken de oyundaki materyalleri, sağlık araçlarını, silahları ve hatta Marvel temalı süper güçleri tüketebiliyor. Böylelikle “canlı” oyuncuların bunları hayaletlere karşı kullanması engelleniyor. Hayaletler hareketsiz kaldıklarında mor vücutları ortadan kayboluyor. Böylelikle gizlenmek mümkün oluyor. Yakın dövüşlerde ise hayaletler keskin pençeleriyle rakiplerine saldırabiliyor.

Hayaletlere etrafında “canlı” bir oyuncu bulunup bulunmadığını tarama imkanı da veriliyor. Bu tarama sonucunda biri bulunursa o kişinin olduğu nokta kırmızı bir belirteçle hem ekranda hem de harita üzerinde gösteriliyor. Bu tarama diğer hayalet oyuncuları da hayaletin varlığından haberdar ediyor. Hayaletler diledikleri takdirde canlı oyuncu avını birlikte de yapabiliyor.

Fortnite Cadılar Bayramı etkinliği 3 Kasım’a kadar devam edecek. Cadılar Bayramı akşamında oyun içinde bir konser de düzenlenecek.

İLGİLİ HABERLER