Teknoloji

Fortnite Android önce Samsung Galaxy cihazlarına geliyor

fortnite android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fortnite androidPopüler oyunlardan Fortnite geçtiğimiz nisan ayında iOS platformuna gelmişti. Android kullanıcıları ise uzun zamandır bu oyunun kendi telefonları için ne zaman geleceğini merak ediyor. Son haftalarda bu oyunun öncelikle Samsung’un telefonlarında ve uygulama mağazasında çıkacağına dair dedikodular çıkmıştı.

Söz konusu dedikodular bugün Galaxy Note 9 için düzenlenen Unpacked etkinliğinde resmiyet kazandı. Epic Games CEO’su Tim Sweeney, etkinlikte sahne alarak popüler mücadele oyununun beta olarak Galaxy telefonlarında çıktığını, hemen sonra da daha fazla Android telefonuna geleceğini kaydetti.

Samsung Galaxy S7 ve daha yeni bir Samsung telefonuna sahip olanlar Fortnite’ı Game Launcher uygulamasından yükleyebilecekler. Galaxy Note 9 ve Tab S4 kullanıcıları ise özel bir Galaxy arayüzüne sahip olacaklar. Note 9’u yurt dışında 10 Ağustos ve 23 Ağustos arasında ön sipariş döneminde ısmarlayanlar oyunda kullanmak üzere 15 bin bonus V parası ve bir çift AKG gürültü bastırma özellikli kulaklık da alacaklar.

Epic Games geçtiğimiz hafta içinde Fortnite’ın Google Play Store’da çıkmayacağını doğrulamıştı. Oyun stüdyosu bu şekilde Google’ın uygulama içi satışlara uyguladığı yüzde 30’luk kesintiden kurtulmak istiyor. Fanatik oyuncu kitlesinin de biraz daha zahmete girerek oyunu resmi web sitesinden indireceğine güveniyor. Fortnite’ı telefonlarında oynamak isteyenleri daha zahmetli bir görev bekliyor, ancak en azından Samsung kullanıcıları, hem önceliğe hem de Google Play Store’dan indirmeye benzer bir rahatlığa sahip oluyor.

Bu arada Epic, diğer Android telefon sahiplerini de fazla bekletmeyecek. Oyun bu hafta bitmeden aralarında Google Pixel, aynı zamanda Asus, Huawei, Xiaomi, Nokia, OnePlus, ZTE ve bunun gibi üreticilere ait Android telefonlarına gelecek. Buradan oyunun web sitesine girip kayıt yaptırarak telefonunuz için Fortnite Android sürümü çıktığında haberdar olabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER