Eğlence

Fortnite 2018’de para bastı

android en iyi oyunlar fortnite

Fortnite, 2018’de sadece bir oyun olmaktan çıkmış ve tam teşekküllü bir popüler kültür fenomenine dönüşmüştü. Bu popülarite Fortnite’ın geliştiricisi Epic Games için de oldukça kârlı olmuş gibi görünüyor. Analiz şirketi SuperData’nın verilerine göre, Fortnite’ın geçtiğimiz yılki geliri 2.4 milyar dolara ulaştı.

Fortnite’ın bu devasa gelirinde aslan payını karakter kostümü ve hareket satın alımlarının oluşturduğu görülüyor. SuperData, ABD’deki oyuncuların sadece yüzde 34’lük kısmının sezonluk Savaş Bileti aldığına dikkat çekti. Savaş Bileti özelliği farklı şekillerde PUBG ve Battle Royale gibi oyunlara da eklenmişti.

SuperData’nın verileri, Fortnite’ın kendi kulvarındaki rakiplerine karşı gelir bakımından ciddi bir üstünlük sağladığını gösteriyor. Tencent imzalı Arena of Valor’un 2018 geliri 1.3 milyar dolar olurken, League of Legends’ın da yılı 1.4 milyar dolar gelirle kapattığı görülüyor. Pokemon Go 1.1 milyar dolar, Candy Crush Saga da 1 milyar dolar gelir elde ederken, Fortnite’ın en büyük rakibi olan PUBG’nin geliri de 1.03 milyar dolar oldu.

Mobil analiz şirketi App Annie’nin verileri ise elde edilen gelir miktarının sürpriz olmadığını gösteriyor. Fortnite ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’ta yılın en çok indirilen beş oyunu arasında bulunuyor. Buna ek olarak, Fortnite’ın aylık gelirinin geçtiğimiz nisan ayında 300 milyon dolara ulaştığını da unutmamak gerekiyor. Yaz başındaki Nintendo Switch ve sonbaharda gerçekleştirilen Android açılımıyla birlikte oyunun hedef kitlesi de iyiden iyiye genişlemişti.

İLGİLİ HABERLER