Eğlence

Fortnite 200 milyondan fazla oyuncuya ulaşıyor

android en iyi oyunlar fortnite

Fortnite, son yılların en popüler oyunları arasında yer alıyor. Epic Games‘in imzasını taşıyan “Battle Royale” formatındaki oyunu oynayanların sayısı da hızlı biçimde artıyor. Şirketten geçtiğimiz haziran ayında yapılan açıklamada, Fortnite’ın toplam oyuncu sayısının 125 milyonu geçtiği belirtilmişti. Aradan geçen yaklaşık 6 aylık sürede bu sayıya 75 milyon kişi daha eklendi ve oyunun toplam oyuncu sayısı 200 milyonu geride bıraktı.

Epic Games, kısa bir süre önce de 9 Kasım’da Fortnite’ın aynı anda 8.3 milyon kişi tarafından oynandığını ve bunun oyun için bir rekor olduğunu duyurmuştu. Son veriler, oyun dünyasının en çok izlenen oyunu ve aynı anda en çok kişinin izlediği oyun yayını olma rekorlarını da elinde bulunduran Fortnite’ın haziran ayından bu yana oyuncu tabanını yüzde 60 oranında genişlettiğini gösteriyor.

Fortnite’a popülaritesini getiren Battle Royale modu, geçtiğimiz yılın eylül ayında oyunculara sunulmuştu. 2017’nin sonuna kadar 30 milyon oyuncuya ulaşmayı başaran oyun, 2018’in ilk ayını da 40 milyon oyuncuyla tamamlamıştı. Şubat aynının henüz başında oyuncu sayısı 45 milyona yükselirken, haziran ayı itibarıyla Fortnite oyuncularının sayısının 125 milyona ulaştığı açıklanmıştı.

Fortnite PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER