İncelemelerManşetler

Fluo Cinema İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefonlar birçok alanda işimizi fazlasıyla görüyor, ancak söz konusu film, TV veya YouTube videolarını izlemek olduğunda, tabletin sunduğu daha büyük ekran alanını arıyoruz. Sahip olduğu akıllı telefonunun yanına uygun fiyatlı bir tablet isteyenler ya da çocuğu için mütevazı, pahada ağıra kaçmayan bir tablet arayanlar için piyasada birçok seçenek bulunuyor. Fluo Cinema da bunlardan bir tanesi. Sahip olduğu 10 inç ekranıyla kullanıcılara geniş bir görüntü alanı sunan bu giriş seviyesi Android tabletiyle ilgili izlenimlerimizi Fluo Cinema inceleme yazımızda bulabilirsiniz.

fluo cinemafluo cinemafluo cinemafluo cinemafluo cinemafluo cinemafluo cinemafluo cinemaFluo Cinema alıştığımız tabletlere göre biraz daha sıra dışı bir görünüme sahip. Tabletin 10.1 inç ekranı 16:9 görüntü oranına sahip. Bu da tabletin dar ve uzun bir forma kavuşmasına neden oluyor. Sonuç olarak Fluo Cinema daha çok yatay yönde tutulup kullanılabilecek bir tablet. Eğer isterseniz tabii ki, düşey yönde de, kısa kenarları altta ve üstte kalacak şekilde bir kullanımı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde, Fluo Cinema çok da rahat bir kullanım sunmuyor, ancak özellikle web’de gezinirken düşey yönde kullanım web sayfalarında daha rahat bir gezinti sağlıyor. Bu ince detayı daha baştan belirtmemiz gerekiyor.

Fluo Cinema’nın tasarımı içinde bulunduğu segmentteki diğer tabletlerle karşılaştırıldığında hiç de fena sayılmaz. İnce profile sahip olan bu tabletin kenarları ve arkası alüminyumla kaplı. Bu alüminyum gövde epey sağlam ve bunu da kullanıcıya yansıtmayı başarıyor. 261 x 152.8 x 8.5 mm.’lik boyutlara ve 550 gr. ağırlığa sahip olan bu tabletin çantada rahatlıkla taşınabileceğini de eklemeden geçmeyelim.

10.1 inç ekranın etrafını saran çerçeve, ekranla kıyaslandığında hatırı sayılır bir alan sahip. Böylelikle tableti tuttuğunuzda parmaklarınızın ekrana taşması gibi istenmeyen bir durumun önüne geçiliyor. Yatay yönde kullanım için optimize edilmişçesine, kısa kenarları saran çerçeveler biraz daha geniş duruyor. Ekranın bir köşesine 1.2 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yerleştirilmiş. Bu kamera çok yüksek çözünürlük değeri sunmuyor, çekilen fotoğrafların kalitesi de epey düşük. Aslında bu kamera selfie çekiminden daha çok Skype ve benzeri uygulamalarla görüntülü görüşme yapmak için yerleştirilmiş olmalı.

Kenarlara baktığımızda neredeyse tüm tuşların ve girişlerin bir tarafa toplandığını görüyoruz. Bunlar da ön kameranın bulunduğu tarafta yer alıyor. Kamera yukarıda kalacak şekilde sıraladığımızda güç butonu, mikrofon, 3.5 mm. kulaklık jakı, microUSB portu, sıfırlama tuşu ve ikinci bir mikrofon daha bu kenarda yer alıyor. Güç butonu varken bir de sıfırlama butonunun eklenmesi biraz garip bir tercih olmuş. Görünüş açısından birbiriyle tıpatıp aynı olan bu tuşlar çoğunlukla karıştırılıyor. Karıştırınca da tabletin pilinin bittiğini düşünüyorsunuz. Bu nedenle bu iki tuşun ne olduğunu iyice öğrenmekte fayda var. Sıfırlama tuşu yaklaşık altı saniye sürekli basılınca işliyor ve tabletin yeniden başlatılmasını sağlıyor. Takılma, kilitlenme gibi durumlarda fazlasıyla işe yarayacaktır.

Fluo Cinema’nın arkasını çevirdiğimizde dikkatimizi ilk çeken unsur sol üst köşeye yerleştirilmiş 3.2 megapiksel kamera oluyor. Bu kamera sabit odağa sahip ve kalite açısından da çok fazla bir şey sunmuyor. Zaten bir tablet alıcısıysanız, kamera tarafında çok fazla beklenti içinde olmamanız gerekiyor. Her ne olursa olsun, bu arka kamera belge çekimi ve bunun gibi acil işlerde işinize yarayacaktır. Sol alt köşede bir yuva dikkatinizi çekecektir, burası microSD kart yuvası. Fluo Cinema’nın sahip olduğu kısıtlı depolama alanını takacağınız bir bellek kartı sayesinde genişletebilirsiniz.

Sağ kenarda yer alan siyah plastikle kaplı bölgede ise çift hoparlör bulunuyor. Bu hoparlörlerin ses çıkış şiddeti adında “Cinema” kelimesi geçen bir tablet için pek de fena sayılmaz. Ses çıkış şiddetini tatmin edici bulduk. Tiz sesler biraz daha öne çıkıyor, olması gerekenden biraz yüksek seviyede. Ancak baslar ise biraz yetersiz. Eğer bu tabletle daha iyi bir film keyfi yaşamak isterseniz, piyasada satılan uygun fiyatlı Bluetooth hoparlörlerden bir tane edinmeyi düşünebilirsiniz. Bu arada ses demişken, Fluo Cinema’da fiziksel ses kontrollerine sahip olmadığını belirtelim. Bunun yerine ekranda, navigasyon çubuğunda ses artırma ve azaltma kontrollerini görüyoruz.

Fluo Cinema’nın 10.1 inç ekranı, en başta da belirttiğimiz gibi 16:9 görüntü oranlı ekranıyla multimedya deneyimini merkeze koyduğunu belli ediyor. Böylelikle filmleri, çoğu YouTube videosunu veya TV kanalını ekrana tam sığacak şekilde izlemeniz mümkün olacaktır. Ekran 1366 x 768 çözünürlüğe sahip. Sonuçta karşımızda çok yüksek piksel yoğunluklu bir ekran yok. Ancak keskinlik ve netlik bakımından Fluo Cinema’nın ekranını yeterli bulduğumuzu söylemeliyiz.

IPS teknolojisine sahip olan ekran doğal olarak geniş görüş açıları sunuyor. Bu da tablet karşısında birden fazla kişinin mümkün olduğunca birbiriyle aynı görüntü kalitesini elde etmesine yardımcı oluyor. Ekran parlaklığı gayet makul görünüyor, optimum görsel deneyim için daha fazlasını aramıyorsunuz. Ekranın renk sıcaklığı ortalamanın biraz üstünde, beyazlara baktığınızda hafif sarıya doğru çaldığını göreceksiniz. Aslında bu da sinematik bir görüntü deneyimi için gayet uygun görünüyor ve Fluo Cinema’ya yakışıyor. Dokunmatik ekranın tepkiselliği ise biraz düşük, bunu da Fluo Cinema’nın sahip olduğu donanım bileşenlerine göre normal karşılamak gerekiyor. Sürükleme hareketlerinde yüzey üstündeki sürtünme açık şekilde hissediliyor.

İçerideki donanım bileşenlerine baktığımızda Fluo Cinema’nın dört çekirdekli 64-bit MediaTek MT8127 işlemci barındırdığını görüyoruz. Dört adet Cortex-A7 çekirdek barındıran bu işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Görüldüğü gibi karşımızda giriş seviyesindeki tabletlerde gördüğümüz, içinde bulunduğumuz zamana göre biraz eskimeye başlamış teknik özellikler bulunuyor. Bunun etkisini de genel performansta görüyoruz. Kullanıcı arayüzünde geçişler genel olarak hızlı sayılır, pürüzler ara sıra görünüyor. Uygulamalar da hızlıca açılıyor, ancak yüklenmeleri için birkaç saniye beklemek gerekiyor. Fluo Cinema ile oyun keyfi yaşayabilirsiniz, ancak çok üst düzey bir deneyim ve kalite beklememeniz gerekiyor.

Fluo Cinema’nın esas işlevi sahiplerine iyi bir video deneyimi yaşatmak ve bunu da düzgün şekilde yerine getiriyor. Tablet ile 720p ve 1080p videoları takılma olmaksızın, düzgün şekilde izleyebilirsiniz. Digiturk Play, Turkcell TV+, BluTV gibi internet üzerinden TV ve film izleme uygulamalarını da Fluo Cinema ile sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Tabletin Wi-Fi bağlantısı oldukça iyi seviyede, akışları fazla bekletmeden başlatıp kesintisiz şekilde oynatıyor.

fluo cinemaPil tarafına baktığımızda, Fluo Cinema’da 5000 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu pil normal yoğunluklu kullanımda iki şarj arasında iki güne varan bir süre geçirebiliyor. 4-5 saat civarında bir video izleme süresi sunan bu pil, Fluo Cinema ile yolculuk sırasında iki tam uzunlukta filmi izleme imkanı tanır gibi görünüyor. microUSB portu üzerinden şarj edilen Fluo Cinema yaklaşık 2-2,5 saat gibi bir sürede tam doluluğa ulaşıyor.

Android 5.1 Lollipop ile yüklü olarak gelen Fluo Cinema, tıpkı Fluo’nun akıllı telefonu Fluo X gibi sade bir kullanıcı arayüzüne sahip. Aslına bakarsanız, Fluo X’teki yazılım deneyiminin daha büyük ekrana uyarlanmış bir hâliyle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Sadece Fluo’ya özel bir duvar kağıdı görüyoruz. Bunun dışında saf Android arayüzüne yakın bir deneyim kullanıcıları bekliyor. Google Play Store’dan istediğiniz oyunu veya multimedya uygulamasını indirebilirsiniz. WPS Office uygulaması da Fluo Cinema’da yüklü olarak sunuluyor.

Sonuç

Piyasada 400 TL’nin altında birçok farklı tablet seçeneğini bulmak mümkün. Bunlar genel olarak bir tabletten fazla beklentisi olmayan, bir şeyler üretmekten çok tüketmeyi amaçlayan kullanıcıları hedefliyor. Fluo Cinema, sahip olduğu donanım paketiyle tam da bu kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu tablet üzerinde bir doküman oluşturmak, video düzenlemek veya fotoğraf işlemek çok da kolay değil. Ancak söz konusu video izlemek olunca ki, adından da anlaşılacağı üzere tabletin birincil amacı bu, Fluo Cinema epey elverişli bir ortam sunuyor. Bu tablet sayesinde internet üzerinden TV kanallarını rahatlıkla izleyebilir, Full HD videoları bile sorunsuz şekilde oynatabilirsiniz.

389 TL’lik fiyatını belki çok az da olsa yüksek bulabilirsiniz, ancak nispeten şık tasarımı ve sağlam metal gövdesi aradaki fark için değer gibi görünüyor. Bu arada kutudan ekranı koruyucu jelatinin ve microUSB-USB adaptörünün çıktığını da belirtmeden geçmeyelim. Böylelikle Fluo Cinema USB diskteki video dosyalarınızı da kolaylıkla görüntülemenizi sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER