Teknoloji

Flipp: Hoparlörlere Wi-Fi üzerinden bağlanan düğmesiz kumanda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

flippKickstarter üzerinden fon arayan bir proje olan Flipp, kullanıcıların dinledikleri müziği rahatlıkla kontrol edebilmeleri amacına hizmet ediyor. Günümüzde evdeki pek çok eşyayı kontrol etmeyi sağlayan çok sayıda akıllı ev kumandası bulunsa da, Flipp sadece müzik dinlemek isteyenleri kendisine hedef seçmiş gibi görünüyor.

Basit çözüm arayanlar için Flipp’ten daha basitini bulmak pek kolay görünmüyor. Avuç içine sığacak büyüklükte bir diskten ibaret olan ürün, dört işleve sahip: Müziği başlatmak veya durdurmak, sesi kontrol etmek, şarkıları atlamak ve çalma listelerini atlamak. Tüm bu aksiyonlar, kumandanın tutuş yönüne bağlı olarak hareketlerle gerçekleştiriliyor.

Örneğin, parmak benekli ve beyaz renkli ön yüzey sola ya da sağa döndürüldüğünde ses kontrolü sağlanıyor. Siyah tarafa geçildiğinde ise parmağı sola veya sağa döndürerek şarkılar arasında geçiş yapılıyor. Diske basarak sola ya da sağa döndürerek çalma listesi değiştirilebiliyor. Yüzeyden bağımsız olarak diske bir defa dokunmak müziği başlatıyor veya durduruyor.

Bu ilginç ürün, Flipp Hub olarak nitelenen özel bir aracın yardımıyla çalışıyor. Söz konusu araç, hoparlörlerin kablosuz ağlara bağlanmasını mümkün kılıyor. Spotify Connect isimli hoparlörlerle uyumlu olan aksesuar, Sonos sistemini de destekliyor. Özel eklentisine 2.4 GHz radyo frekansıyla bağlanan kumanda, gücünü standart bir düğme pilden alıyor. Düğme pilin kumandayı iki yıl boyunca çalıştırabileceği belirtildi.

Flipp kasım ayından itibaren sahipleriyle buluşacak

Synt isimli bir İskandinav şirketi tarafından geliştirilen kumanda, Kickstarter üzerinden 79 dolar karşılığında satılıyor. Ancak daha sonra bu rakam 99 dolara yükselecek. Kumanda kasım ayından itibaren sahipleriyle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER