EğlenceManşetler

Flappy Bird yerini alabilecek dört farklı alternatif

iOS ve Android platformlarının popüler oyunlarından bir tanesi olan Flappy Bird geçtiğimiz haftasonu itibarıyla App Store ve Google Play’den kaldırıldı.

flappy-bird-100214

Uygulamanın bağımsız geliştiricisi Dong Nguyen, 2014’ün başlarında çıkan ve çekiciliği sayesinde kısa sürede popüler hâle gelen Dong Nguyen, popülaritenin getirdiği yüke daha fazla dayanamadığı için oyununu her iki mağazadan da çekmeye karar verdi.

Bu durum Flappy Bird’ün yoğun ilgi görmesinin ardından çıkan alternatiflere gün doğmasını sağladı, bu oyunlar mağazaların sıralamalarında daha üst sıralara çıkmaya başladı. Belki yüzlerce alternatif bulabilirsiniz, ancak aşağıda listelenen beş alternatif denemeye değer görünüyor.

Clumsy Bird

Android cihazları için Google Play üzerinden dağıtılan Clumsy Bird, Flappy Bird’ün mirasını daha iyi grafiklerle ve senaryoda yapılan değişiklikle devam ettirmeyi amaçlıyor.

clumsy-birds-100214

Clumsy Bird karakteri Angry Birds’ün kırmızı renkli kuşuna bir hayli benziyor. Bu kuş bir ormanda geziniyor, çünkü kötü ejderhalar Clumsy Bird’ün “değerli” yumurtalarını çalıyor. Bu maceradan zarar görmeden kurtulmanız gerekiyor.

Iron Pants

Iron Pants oyunu hem App Store hem de Google Play’de popülaritesini hızlı şekilde artırıyor. Tek bir parmak dokunuşuyla oynanabilen bu oyunun tek bir kahramanı ve hedefi var. Iron Pants’i engellere takılmadan yönetmelisiniz.

iron-pants-100214

Flappy Bird ile aynı fiziksel unsurlara sahip olan bu oyunda dengesiz kuş yerine uçan bir adam görüyoruz.

Fly Birdie

fly-birdie-100214

Flappy Bird ile aynı kuş konseptini kullanan Fly Birdie’de de hedef aynı: “Ekrana dokun ve kuşu uçur”. Flappy Bird kadar çekici görünmeyen bu oyun biraz daha kolay. Eğer bir iOS cihaz kullanıcısıysanız ve havada özgürce uçan bir kuş olmanın verdiği hissi özlediyseniz, bu oyunu deneyebilirsiniz.

Flappy Wings

flappy-wings-100214

Dışkılayan ve bir engele çarptığında sesler çıkaran kuşun kahraman olduğu Flappy Wings, geliştirilmiş formülü sayesinde Flappy Bird’den daha iyi bir oyun keyfi sunduğunu iddia ediyor. Basit kontrolleri ve etkileyici oyun müziğiyle Flappy Bird de denemeye değer gibi görünüyor. Bu oyun Android tarafında en önde gelen Flappy Birds alternatifi olabilir.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER