Teknoloji

Versa Lite Fitbit’in beklentilerini karşılayamadı

fitbit versa lite

Fitbit‘in akıllı saatlerle desteklenen yükselişi sekteye uğramış gibi görünüyor. İkinci çeyrek sonuçlarını açıklayan giyilebilir cihaz üreticisi, akıllı saatlerinin bir önceki yıla göre yüzde 27 oranında azaldığını belirtti. Fitbit, Versa Lite satışlarının beklenenin altında kaldığını da özellikle vurguladı.

Düşen satışlara rağmen; şirketin bir yıl önce aynı dönemde 118.3 milyon dolar olan çeyrek zararı, 68.5 milyon dolara indi. Yine de, Fitbit’in daha güçlü bir bilanço için Versa Lite’a fazlasıyla bel bağladığını anlamak çok zor olmuyor.

Versa Lite’ın beklenen performansı sergileyememesi, Fitbit’i yeniden egzersiz takip bilekliklerine muhtaç bırakmış gibi görünüyor. Şirketin gelirlerinin yüzde 68’inin kaynağı geçtiğimiz yıl satışa sunulan cihazlar oldu.

Toplam gelirde ciddi bir değişimin olmaması da Fitbit adına ciddi bir problem gibi görünüyor. Bir önceki yıla göre cihaz satışlarını yüzde 31 oranında artıran ve 3.5 milyon daha fazla cihaz satan şirketin kasasına giren ekstra meblağ sadece 14.3 milyon dolar oldu. Fitbit, 2019’u bir önceki yıla kıyasla 50 milyon daha az gelirle tamamlamayı bekliyor.

Bu durum, şirketin stratejisinde bir değişikliği de beraberinde getirdi. Fitbit’ten yapılan açıklamada, yeni dönemde piyasaya çıkacak ürünlerde önceliğin değer yerine inovasyon olacağı belirtildi. Kısacası, şirket bir daha Versa Lite gibi uygun fiyatlı cihazlara bu kadar fazla bel bağlamayacak.

Fitbit Versa Lite sürpriz yaratmadı

Fitbit Versa Lite, standart Versa’dan sadece 40 dolar daha düşük bir fiyatla satışa sunulmuştu. Yükseklik ölçer, jiroskop, yerel müzik depolama ve Wi-Fi gibi özelliklerin çıkarılmasına rağmen, fiyat farkının düşük tutulması Versa Lite’ın işini ciddi ölçüde zorlaştırmıştı.

İLGİLİ HABERLER