Teknoloji

Fitbit’ten daha aktif çalışanlar isteyen şirketler için kurumsal çözüm: Fitbit Inspire

Fitbit sessiz sedasız giyilebilir ürün portföyüne yeni bir cihaz ekledi. Ancak bireysel kullanıcıların bu cihazı doğrudan gidip satın alması pek mümkün görünmüyor. Fitbit Inspire adını verdiği yeni bilekliğini çalışanlarının daha aktif bir yaşam sürmesini isteyen şirketlere veya paketlerini çeşitlendirmek isteyen sağlık sigortası sağlayıcılarına sunacak.

Inspire iki farklı versiyonla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkıyor. Standart versiyonda hareket takibi ve telefona gelen bildirimleri gösterme dışında somut bir özellik bulunmuyor. Inspire HR olarak adlandırılan versiyon ise kalp atış hızı monitörü ve GPS özelliğine de sahip. Inspire ve Inspire HR için bir fiyat açıklanmış değil. Ancak fiyatın şirketlerin yapacağı alımın hacmine göre belirlenmesi muhtemel görünüyor. Yine de Inspire’ın Fitbit’in en uygun fiyatlı cihazı olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Inspire bireysel kullanıcılar için pek büyük bir anlam ifade etmiyor. Ancak cihazın Fitbit’in gelecek planlarında kilit bir rol oynayacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Fitbit kısa süre önce Versa akıllı saati sayesinde yeniden kâra geçmişti. Şirketin CEO’su James Park ise CNBC’ye verdiği bir röportajda büyük ölçekli cihaz satış anlaşmalarının iş planlarındaki rolünün her geçen gün biraz daha büyüdüğünü belirtmişti. Inspire gibi basit bir egzersiz takip cihazı, bu tarz anlaşmaların sayısını artırabilir.

Giyilebilir ürün pazarındaki rekabet ortamını düşününce Fitbit’in elinde pek fazla seçenek yok gibi görünüyor. ABD’de pek çok sağlık sigortası sağlayıcısı müşterilerine teşvik amacıyla Apple Watch sunuyor. Apple Watch farklı bir fiyat segmentinde olsa da, Fitbit’in önemli anlaşmalar yapmasını engelleme potansiyeli değişmiyor. Fitbit Inspire sayesinde çalışanlarına veya müşterilerine Apple Watch kadar pahalı bir seçenek sunmak istemeyen şirketlerin dikkatini çekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER