Teknoloji

Fitbit ile elde edilen veriler bir cinayetin aydınlatılmasına yardımcı oldu

Fitbit Versa İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fitbit tarafından üretilen bir giyilebilir üründen gelen kalp atış hızı verileri, bir cinayetin aydınlatılmasına yardımcı oldu. The New York Times’ta yer alan habere göre, veriler sayesinde Antony Aiello isimli şüphelinin üvey kızı Karen Navarra’yı öldürdüğüne dair somut işaretlere ulaşıldı.

Habere göre; Anthony Aiello, olayın ardından verdiği ilk ifadesinde üvey kızı Karen Navarra’nın evinden gelişinden 15 dakika sonra ayrıldığını belirtti. Ancak Navarra’nın Fitbit’inden gelen veriler ve güvenlik kamerası kayıtlarının karşılaştırılması, cinayetin Aiello hâlâ evdeyken işlendiğini ortaya çıkardı.

Arama izni çıkararak Fitbit verilerini inceleyen dedektifler, Navarra’nın kalp atışlarının 15:20 itibarıyla aniden hızlandığını ve ardından hızla düşerek 15:28 itibarıyla tamamen durduğunu gördü. Daha sonra Aiello’nun evinde kan bulaşmış elbiseler bulan dedektifler, 25 Eylül’de üvey babayı tutukladı.

Giyilebilir ürünlerden ve akıllı ev aksesuarlarından gelen veriler, polislerin güvenilir tanık olmayan cinayetleri aydınlatması konusunda her geçen gün daha kullanışı hâle geliyor. The New York Times haberinde, yine bir Fitbit ürününden alınan veriler sayesinde 2017’de işlenen başka bir cinayetin de aydınlatıldığı hatırlatılıyor.

Fitbit verileri polise sorun çıkarmadan teslim etmiş

The New York Times’ın haberine göre; Fitbit, Karen Navarra cinayetinin soruşturmasında polisin kendisinden talep ettiği verileri sorun çıkarmadan teslim etti. Şirket gizlilik politikasında topladığı verilerin kullanıcıların ve diğer tarafların güvenliğini artırmak için kullanıldığını ve gerektiğinde yasal kurumlarla paylaşılabileceğini açıkça belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER