Bilim

Fitbit horlama takibi özelliğini yakında kullanıma sunacak

fitbit os wear

Google tarafından satın alındıktan sonra sessiz bir döneme giren Fitbit, bu süreçte yeni özelikler üzerine çalışmaya odaklanmış gibi görünüyor. Uzun süredir yeni bir cihaz çıkarmayan şirket, yakında yeni özellikler ve cihazlarla sessizliğini bozacak gibi görünüyor.

Fitbit’in yeniliklerinden bazıları mevcut cihaz sahiplerine de ulaşacak. 9to5Google sitesinin haberine göre, şirket yayınlayacağı yazılım güncellemeleriyle yeni özelliklerini de kullanıcılara sunacak.

Bu özelliklerden ilki “Horlama & Ses Takibi” adını taşıyor. Söz konusu özellik sayesinde Fitbit’ler mikrofonları aktif hâle getirildiğinde horlama sesini de algılayabilecek. Özelliğin sadece cihaz sahibinin değil, yanındaki kişilerin horlamasını da tespit edebileceği belirtiliyor.

Güncellemeyle birlikte Fitbit’in giyilebilir ürünleri ortamdaki sesin yoğunluğunu da ölçecek. Ses yoğunluğu horlamanın üstündeyse horlamanın algılanamayabileceği de dikkat çekilen noktalar arasında yer alıyor.

Fitbit, mikrofonun sürekli açık olmasının cihazın pil ömrü konusunda sorun çıkarabileceği konusunda da şimdiden uyarıda bulunuyor. Şirket, uyku sırasında ortam sesini dinleyecek ve horlamayı algılamaya çalışacak cihazın pilinin en az yüzde 40 oranında dolu olması gerektiğini belirtiyor.

Fitbit, “uyku hayvanınız” adını taşıyan başka bir özellik üstünde de çalışıyor. Henüz geliştirme aşamasındaki bu özelliğin detayları netleşmese de, 9to5Google sitesi Fitbit’in mobil uygulamasında 10’dan fazla profil adını ortaya çıkardı. Söz konusu profillerin ismi şu şekilde sıralanıyor: Huzursuz Uykucu, Parçalı Uykucu, Gölge Uykucu, Kısa Uykucu, Yavaş Dalan Uykucu, Sıkı Uykucu, Ayı, Yunus, Zürafa, Sinek Kuşu, Kaplumbağa, Kanguru.

İLGİLİ HABERLER