Bilim

Fitbit çok yakında cihazlarına horlama tespiti özelliği ekleyecek

fitbit uyku horlama

Fitbit, yakında cihazlarına horlama ve gürültü algılama özelliğini ekleyebilir. Bu, muhtemelen horlayan kişilerin eşlerini memnun edecektir ve horlamanın olası bir sağlık durumunun işareti olduğu kişilerin ilgisini çekecektir.

Google Play Store’daki Fitbit uygulamasının en son sürümünün derlemesini çözen 9to5Google sitesindeki bir habere göre, bu özellik bir Fitbit akıllı cihazının mikrofonunun (eğer varsa) sizin “var olan horlamanız dahil ortam gürültüsünü” dinlemesini sağlar. Bu özellik yalnızca cihazın pilini büyük ölçüde tüketmekle kalmaz, aynı zamanda, sürüm notlarında belirtildiği gibi “gece boyunca”, gürültüyü izleyen bir uyku izleyicisi fikri biraz ürkütücüdür.

9to5Google’ın haberi, özelliğin Horlama ve Gürültü Tespiti olarak adlandırıldığını ve “sizden veya yanınızdaki birinden gelen horlamalar dahil gürültüyü” izlediğini söylüyor. Bu özellik gürültü seviyesini analiz ediyor ve “horlamaya özgü” sesleri bulmaya çalışıyor. Fitbit, temel gürültü seviyesinden daha yüksek bir gürültü olayı algıladığında, bunun horlama mı yoksa başka bir şey mi algıladığını belirlemeye çalışıyor.

fitbit horlama takibi

Horlama takip cihazı elbette kimin horladığını ayırt edemez; horlayan Fitbit kullanıcısı veya yatak odasındaki başka biri olabilir. Sürüm notları, kullanıcıların yatak odasında horlama algılamasını engelleyebilecek beyaz gürültü veya diğer ortam seslerini çalmamalarını ve “bu özellik daha sık şarj gerektirdiğinden”, kullanıcıların yatmadan önce Fitbit’lerini en az yüzde 40 oranında şarj etmelerini öneriyor.

Notlar, kullanıcıların horlama ile ilgili bilgilerle ne yapması gerektiğini göstermiyor, ancak horlama ve buna yol açabilecek koşullar uykuyu ciddi şekilde bozabileceğinden, farkında olmak yararlı bir ölçüt olabilir.

9to5Google’a göre Fitbit, gelecek olan özelliğin ayrı bir parçası olarak “uyku hayvanları” olarak nitelendirdiği özelliğini de tanıtacak. Ancak bu, horlama dedektöründen çok daha erken geliştirme aşamalarında gibi görünüyor. Her farklı uyku tarzı bir hayvanla ilişkilendirilecek gibi görünüyor. Kullanıcıların bu elde edecekleri bilgilerle ne yaptığı veya hayvan resimlerinin uygulamada nasıl görüntüleneceği tam olarak net değil. Ancak habere göre, uykusuz; uyuyan bir ayı, kısa uyuyan; bir sinek kuşu, sağlam uyuyan ise bir kaplumbağa ile gösterilecek.

Horlama ve Gürültü Tespiti henüz tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir durumda bulunmuyor. Ancak sızıntılar çıktığına göre, yakın zamanda kullanıma sunulacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER