Teknoloji

Fitbit Coin’i satın alarak ödeme çözümlerine göz kırpıyor

fitbit coinEgzersiz takibi konusunda en büyük şirketlerden biri olan Fitbit, tüm kredi kartlarını bir araya getiren “akıllı” kredi kartının üreticisi Coin’i satın aldı. Ancak Fitbit Coin’i “Coin 2.0” adını taşıyan cihazı için satın almadı. Anlaşmanın dışında bırakılan Coin 2.0’ın mevcut versiyonlarının şarjları bitene kadar kullanılabileceği belirtildi. Fitbit’i bu satın almaya iten esas olay, Coin’in giyilebilir ürünlerle ödeme yapılabilmesi için gerçekleştirdiği çalışmalar oldu.

Gelecekte Fitbit’in hareket takibi ürünlerinin de, tıpkı akıllı telefonlar gibi, bir tür mobil cüzdana dönüşeceğini öngörmek pek zor değil. Fitbit’in en büyük rakibi olan Jawbone’un Up4 bilekliği, American Express kartlarıyla mobil ödeme gerçekleştirebiliyor. Coin, geçtiğimiz ocak ayında MasterCard ile birlikte çalışarak şirketlere daha çok cihaza mobil ödemede kullanılacak NFC yongalarının yerleştirilmesi için yardımcı olacağını açıklamıştı.

Fitbit Coin teknolojisini 2016’da piyasaya süreceği ürünlere yerleştirme konusunda geç kaldığını ise peşinen kabul etti. Şirketten yapılan açıklamada, Coin’in giyilebilir ödeme teknolojisini 2016’daki ürün portföyüne entegre etme yönünde bir planın bulunmadığı belirtildi. Fitbit ürünlerine aktif bir NFC ödeme çözümü yerleştirme konusundaki çalışmalarının ise Coin’in satın alınmasıyla birlikte hızlanacağını vurguladı. Dolayısıyla Coin’in geliştirdiği teknolojileri Fitbit ürünlerinde görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Anlaşmanın resmi duyuru öncesinde tamamlandığı da duyuruyla birlikte ortaya çıktı. Sürecin 12 Mayıs itibarıyla sona erdiği belirtilirken, Coin’in geliştirici ve ödül programlarının da hemen sonlandırıldığı açıklandı. Mevcut Coin kartlar ise garanti kapsamında olmayı sürdürecek ve pilleri bitene kadar kullanılabilecek. Coin yeni bir ürün üretmeyecek.

İLGİLİ HABERLER