Teknoloji

Fitbit Charge 6’nın tasarımı Charge 5’e benzeyecek

fitbit charge 6 5

Fitbit yeni ürünlerini bir süre önce tanıtmıştı. Dolayısıyla şirketin kısa süre içinde yeni bir egzersiz takip cihazı duyurması beklenmiyor. Ancak Fitbit Charge 6 için çalışmaların başladığı da sızıntılar sayesinde ortaya çıkmıştı. Yeni bir sızıntı, Charge 6’nın tasarım bakımından selefi Charge 5’ten pek farklı olmayacağını gösteriyor.

Kısa süre önce tanıtılan Fitbit Sense 2 ve Versa 4 akıllı saatlerdeki en önemli yeniliklerden birisi Google Wallet desteği olmuştu. Bu desteğin varlığı, söz konusu ürünler tanıtılmadan önce ortaya çıkmıştı. Aynı dönemde Charge 6 için de Google Wallet desteğinin test edildiği görülmüştü.

Fitbit’in yeni cihazlarını tanıtmasıyla adeta eş zamanlı olarak FB424 model numaralı ürün ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanında boy göstermişti. Charge 6 olmasına kesin gözüyle bakılan bu ürünün FCC kayıtlarına girmesi, piyasaya çıkışının da çok uzak olmadığını düşündürmüştü.

Bekleyiş sürerken Charge 6 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Akıllı bilekliğin tasarım bakımından selefiyle neredeyse aynı olacağı söyleniyor. Bu da kullanıcıları kavisli camla kaplanmış bir ekranın ve alüminyum kasanın beklediği anlamına geliyor. Kasanın sol ve sağ taraflarında EKG çekimi için parlak şeritlerin bulunması da kesin gözüyle bakılıyor. Fitbit’in Charge 3 ve 4’te de benzer bir tasarımı tercih ettiğini düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Fitbit Charge 6’nın ne zaman piyasaya çıkacağı belirsizliğini koruyor. Akıllı bilekliğin 2022’de resmiyet kazanmasına pek ihtimal verilmiyor. 2023’ün ilk günlerinde CES 2023’te resmi duyurunun yapılması ve ardından ürünün piyasaya çıkması daha muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER