Teknoloji

Fitbit ilk akıllı saatini 2017 bitmeden tanıtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit akilli saatFitbit akıllı saat pazarında uzmanlaşmış iki önemli şirket olan Vector ve Pebble’ı bünyesine kattıktan sonra kendi markasını taşıyan bir akıllı saat üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Şirketten o dönemde saatin çıkışı için bir tarih işaret edilmemişti. Buna rağmen, bir süre sonra şirketin akıllı saatinin çıkış zamanının ertelendiğine ve saatin sonbaharda satışa sunulacağına dair haberler etrafta dolaşmaya başlamıştı.

The Financial Times’a konuşan Fitbit CEO’su James Park, erteleme iddialarına açıklık getirdi. Park, planlanan tarihte bir sarkma olmadığını ve akıllı saatlerinin yıl bitmeden resmiyet kazanacağını belirtti. Park, ilk akıllı saatlerinin odak noktasında dayanıklılığın bulunacağını dile getirdi.

Fitbit’in akıllı saati hem suya dayanıklı olacak hem de çeşitli biyometrik sensörler barındıracak. Şirket saate LTE vericisi yerine bir GPS takipçisi yerleştirecek. Bu sayede kullanıcılara daha uzun bir pil ömrü sunulabilecek.

Park, şirketinin ilk akıllı saatinde kullanılacak yazılım konusunda ise bilgi vermedi. Dolayısıyla şirketin kendi ekosistemini mi, Pebble’ın yazılımını mı veya tamamen farklı bir çözümü mü kullanacağı henüz bilinmiyor.

Fitbit akıllı saat pazarında dengeleri değiştirebilir mi?

Fitbit’in kendi markasını taşıyan ilk akıllı saatinin fiyatında ne yazacağı henüz bilinmiyor. Şirketin akıllı saat pazarına yapacağı etki hakkında fikir beyan etmek için fiyat en önemli kriterler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER