Teknoloji

Mozilla Firefox Send ile güvenli dosya paylaşımı vadediyor

Mozilla Firefox Send ile güvenli dosya paylaşımı vadediyor

Mozilla‘nın şifrelenmiş dosya paylaşım servisi Firefox Send, beta sürecini tamamladı ve üzerindeki “deneysel” etiketinden kurtuldu. Uygulama kullanıcılarına bir süre sonra otomatik olarak yok olacak indirme bağlantılarını gönderme imkânı veriyor. Buna ek olarak, alıcının dosyayı indirmesi için ekstra bir şifre de ayarlanabiliyor.

Mozilla, Firefox Send’in hassas dosya ve belgelerin paylaşımı için rakiplerine kıyasla çok daha uygun ve güvenli bir çözüm olduğuna inanıyor. Ancak dosyalara indirme sayısı sınırı koymak, dosyaların indirildikten sonra kopyalanmasının önünde bir engel teşkil etmiyor. Dolayısıyla hassas belgelerin paylaşımı konusunda sağduyuya hâlâ ihtiyaç duyulduğunu belirtmek gerekiyor.

Firefox Send, herhangi bir tarayıcı sınırlaması olmaksızın kullanılabiliyor. Kullanıcılar 1 GB büyüklüğündeki dosyaların transferini platform üzerinden yapabiliyor. Firefox hesabı oluşturanlar içinse bu sınır 2,5 GB’ye yükseliyor. Bu noktada Firefox hesabı açmak için bir para ödemenin gerekmediğini belirtmekte fayda var. Firefox Send’in Android uygulamasının beta versiyonu da kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER