Eğlence

Final Fantasy XVI’ya COVID-19 ertelemesi

Final Fantasy XVI PlayStation 5'e geliyor

Final Fantasy XVI geçtiğimiz yıl duyurulduğunda daha kapsamlı bilgilerin paylaşımı için 2021’in sonu işaret edilmişti. Ancak Square Enix’ten gelen son açıklama, hem yeni detayların paylaşımının hem de oyunun çıkışının altı ay kadar gecikeceğini gösteriyor.

Yapımcı Naoki Yoshida, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Son konuştuğumuzda 2021’in sonu itibarıyla Final Fantasy XVI hakkında daha fazla bilgi paylaşma sözü vermiştim. Ancak COVID-19 salgını nedeniyle oyunun geliştirme sürecinin neredeyse altı ay aksaması nedeniyle bu sözü yerine getiremediğim için üzgünüm.”

Oyunun geliştiricisi Square Enix, COVID-19 salgını nedeniyle iş ortaklarının evden çalışmasına izin veriyor. Ancak bu durum oyun için planlanan takvimi etkilemiş gibi görünüyor. Yoshida, evden çalışma nedeniyle Tokyo ofisindeki iletişimin aksadığını ve bunun da iş ortaklardan teslim alınacak işlerde gecikmelere neden olduğunu belirtti.

Yoshida, sözlerine şöyle devam etti: “2021’in büyük kısmını pandemi kaynaklı sorunlara çözüm bulmaya çalışmakla geçirdik. Umuyoruz ki yeni yılla birlikte bu etki minimum düzeye inecek ve böylelikle önümüzdeki işlere daha iyi odaklanabileceğiz. Bunlar arasında grafik kaynaklarının kalitesini artırmak, savaş mekaniklerini iyileştirmek ve kapsamlı bir grafik optimizasyonu yapmak gibi şeyler bulunuyor.”

Final Fantasy XVI hakkındaki detayların 2022’nin ilkbahar aylarında paylaşılması bekleniyor. Oyunun da bu duyurudan kısa bir süre sonra oyuncularla buluşması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER