Teknoloji

Ferrari Qualcomm desteğiyle daha akıllı arabalar üretecek

ferrari qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm, Ferrari ile otomotiv sektöründeki iş ortaklarına bir yenisini daha ekledi. İki şirket, bir “stratejik teknoloji iş birliği” yapacak. Bu iş birliği çerçevesinde Qualcomm’un otomotiv teknolojisini Ferrari’nin araçlarında görmek mümkün olacak.

Anlaşma çerçevesinde Ferrari, Qualcomm’un Snapdragon Digital Chassis (Dijital Şasi) setini kullanacak. Ferrari’nin faydalanmayı planladığı Snapdragon teknolojileri ve bunların hangi araçlara entegre edileceği konusunda ise henüz somut bir bilgi verilmiş değil.

Snapdragon Digital Chassis markası, Qualcomm’un otomotiv çözümleri için kullandığı şemsiye marka olarak tanımlanabilir. Bu çözümler arasında otomatik ve yardımcı sürücü teknolojilerini barındıran Snapdragon Ride, araç içi deneyimleri kapsayan Snapdragon Cockpit ve otomobillere LTE, 5G ve Wi-Fi getiren Snapdragon Auto Connectivity bulunuyor.

Qualcomm’un duyurusunda Ferrari’yle birlikte dijital kokpitlerin tasarımı, geliştirilmesi ve entegrasyonu için çalışılacağı belirtildi. Bu açıklama, Ferrari’nin otomobillerinin bilgi ve teknoloji sistemlerinde Qualcomm’un teknolojisinden yararlanacağı anlamına geliyor.

Qualcomm ve Ferrari arasındaki anlaşmanın bir Formula 1 boyutu da var. Çip üreticisi Scuderia Ferrari F1 takımının sponsorlarından biri olacak. Snapdragon logosu da Ferrari F1-75’te görülecek.

Qualcomm, Ferrari öncesinde otomotiv sektörünün başka önemli şirketleriyle de iş birliğine gitmişti. Bu şirketler arasında Volvo, Renault, Honda ve GM bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER