Teknoloji

Fender kendi markasını taşıyan kulak içi kulaklıklarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fender

Dünyanın en ünlü gitar ve amplifikatör üreticileri arasında yer alan Fender, gözünü daha küçük ölçekli ses aksesuarlarına çevirmiş durumda. Kendi markasını taşıyan ilk kulaklık serisini tanıtan şirket, beş kulak içi modeli raflara çıkaracak. Popüler gitar üreticisinin imzasını taşıyan kulaklıkların fiyatı 99 ila 499 dolar arasında değişecek.

Şirket, kendi kulaklıklarını geliştirmek yerine Aurisonics adını taşıyan butik bir kulaklık üreticisini satın aldı. ABD merkezli Aurisonics, profesyonel müzisyenler ve ciddi ses cihazları meraklıları için hazırladığı ürünlerle tanınıyor. Piyasaya sürülecek Fender markalı kulaklıklardan bazıları, Aurisonics’in satış öncesinde sattığı çeşitli modellerin makyajlanmış versiyonu niteliğini taşıyor. Gitar üreticisinden yapılan açıklamada, makyajlanmış kulaklıkların satın almanın ardından yeniden konfigüre edildiği ve geliştirildiği belirtildi. Tanıtılan kulaklıkların her birinde titanyum sürücü bulunuyor.

fender

Bunun müzik meraklılarının seveceği bir özellik olduğu ifade edilirken, serinin Dijital Hibrit Teknoloji barındıran üst sınıf modellerinin üretiminde üç boyutlu baskı teknolojisinden faydalanıldığına dikkat çekiliyor. Şirket, kulaklıkların tasarımının şekillenmesinde binlerce insanın kulağının incelendiğini ve uygun bir formun belirlendiğini vurguladı.

Fender, kulaklık pazarına giriş yapan ilk gitar üreticisi değil. Şirketin ezeli rakibi ve klasikleşmiş Les Paul modelinin üreticisi Gibson, 2012’de Japon ev sineması ve ses ürünleri uzmanı Onkyo’dan hisse satın alarak kendi markasını üreten kulaklıkları görücüye çıkarmıştı. Onkyo’nun Pioneer’i satın alarak bir alt markaya dönüştürmesi ise Gibson’ın ses ürünlerini önemli ölçüde geliştirmesini sağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER