Eğlence

Fallout 4’ün sanal gerçeklik versiyonu 2017’de çıkacak

fallout 4

fallout 4Bethesda Softworks geçen yıl çıkardığı Fallout 4 oyununun HTC Vive sanal gerçeklik başlığına özel versiyonun 2017’ye yayınlayacağını açıkladı. Şirket bu sürpriz açıklamayı E3 öncesinde düzenlediği basın toplantısında gerçekleştirdi. Bu hamleyle Fallout 4 dünyada, resmi şekilde, bizzat stüdyo tarafından çıkarılmış bir sanal gerçeklik modu kazanan ilk büyük open-world oyunu olacak.

Sanal gerçeklik başlığına uyum için bazı düzenlemelerin yapılması gerekecek. Fallout 4’ün, ekranın üstüne yazıların bindirildiği sohbet arayüzünün VR için yeniden düzenlenmesi gerekecek. Vive’ın hareket kumandalarının kullanılıp kullanılmayacağını da şu an için bilmiyoruz. Bu arada Bethesda’nın uzun mesafelerin hızlı şekilde alındığı durumlarda oluşabilecek yol tutması bezeri rahatsızlıkla nasıl baş edeceği de şu an için bilinmezler arasında yer alıyor.

 

Popüler oyunun yanı sıra, Bethesda bir kısım Doom içeriğinin de sanal gerçeklik dünyasına geleceğini açıkladı. Bu noktada “içerik” teriminin kullanılmasının nedeni, hangi oyunun geleceğinin tam olarak belirlenmemiş olması.

İLGİLİ HABERLER