EğlenceManşetler

Fallout 4 10 Kasım 2015’te yayınlanacak

fallout-4-150615

Bethseda kısa bir süre önce Fallout 4’e ait ilk videoyu yayınlamış ve uzun süren dedikoduların ardından oyunun varlığını resmen doğrulamıştı. Şirket şimdi de E3 2015 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikle oyuna dair daha fazla detayı kamuoyuyla paylaştı. Fallout 4, 10 Kasım 2015’te Xbox One, PS4 ve PC için yayınlanacak. Bethseda ana oyuna ek olarak hazırladığı koleksiyon versiyonunda ise oyunculara Fallout 4’ü “Pip-Boy” olarak adlandırdığı özel bir aksesuar aracılığıyla oynama imkanı verecek. Söz konusu aksesuar, oyunculara Fallout 4 deneyiminde kendi mobil cihazlarından faydalanma fırsatını sağlıyor.

Fallout 4, ABD’nin Boston şehrinde geçiyor ve oyun günümüzün 200 yıl sonrasında bir kıyametin arefesinde başlıyor. Oyuncular ilk olarak kendi karakterlerini oluşturarak yola çıkıyor. Diğer Fallout oyunlarından farklı olarak, her karakter kendi sesine sahip olabiliyor.

Creation Engine’in yeni versiyonunu barındıran Fallout 4’te çevresel detayların bolluğu dikkat çekiyor. Oyunculara el değmemiş doğayı keşfetme, görevleri tamamlama ve standart RPG tarzında şehirleri ziyaret etme gibi imkanlar sağlayan Fallout 4, çiftlik inşa etme fırsatını da sunuyor. Oyuncular inşaatla kendilerine daha geniş bir topluluk oluşturabiliyor. Fallout 4’ün inşaat özelliklerinin opsiyonel olduğunu vurgulamakta fayda var.

fallout-4-pip-boy-150615

Oyunun inşa özellikleri sadece yapılarla sınırlı kalmıyor, silahları da kapsıyor. Yeni silahların yapımına ek olarak, mevcut silah ve zırhlar da modifiye edilebiliyor. Pip-Boy ise oyuncuların “oyun kasetlerini” gerçek dünyada oynamasını sağlıyor. Pip-Boy aksesuarı Fallout 4’ün koleksiyon versiyonuyla birlikte gelecek olsa da, destekleyen mobil uygulamadan söz konusu aksesuar olmadan da faydalanmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER