Manşetler

FaceTime’da ciddi bir hata keşfedildi, Apple bu hafta çözüm sunacak

ios 12 facetime

Apple’ın FaceTime görüntülü görüşme platformunda ciddi bir hata tespit edildi. Sosyal medyada dolaşanlara ve 9to5Mac‘in belirttiğine göre, bir kişiyi FaceTime üzerinden aradığınızda, o kişinin çağrıya cevap versin ya da vermesin, telefonun mikrofonu aracılığıyla karşı tarafın sesini duyabiliyorsunuz.

The Verge sitesinin Apple’dan aktardığı bilgiye göre, şirket bu durumdan haberdar ve bu hafta içinde yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle birlikte sorun çözüme kavuşturulacak.

Aynı site, iOS 12.1.2 sürümüyle çalışan iki iPhone’da bu hatayı yeniden oluşturmayı başarmış. Buna göre, bir kişiyi Telefon uygulaması içinden FaceTime Video ile aradığınızda, karşıdaki kişi cevap vermeden önce kendi telefon numaranızı görüşmeye eklemek için yukarı kaydırabilirsiniz. Bunu yapıp görüşmeye kendinizi eklediğinizde, FaceTime bunun aktif bir konferans görüşmesi olduğunu düşünüyor ve aradığınız kişinin sesini, daha cevap vermemiş olsa bile size iletiyor.

Bu senaryoyu elimizdeki iOS 12.1.3 yüklü iPhone’da denedik, ancak başarılı olamadık. Belki sürüm ya da dil ve ülke farklılığı aynı senaryonun bizde çalışmamış olmasına neden olmuş olabilir. Yine de, bu iyi bir haber sayılır.

Her ne olursa olsun, eğer iPhone’unuza bir FaceTime video araması geldiğini gördüğünüzde, bu kişinin siz daha cevap vermeden sizi dinlemeye başlamış olması ihtimalini gözden kaçırmamanız gerekiyor. Apple bu hafta içinde hatayı düzeltene kadar bu durum geçerli olacaktır. Söz konusu hata, Grup FaceTime destekli bir iOS sürümü gerektiriyor. Bu da en az iOS 12.1 yüklü cihazlarda hatanın var olabileceği anlamına geliyor.

Dahası, eğer bu sahte konferans konuşmalarından bir tanesi oluyorsa, alıcı taraf güç veya ses tuşuna basıp çağrıyı reddetse bile, sesin değil, aynı zamanda videonun da gönderildiği belirtiliyor.

Görünüşe göre, bu ciddi bir hata ve hızlı bir şekilde onarılması gerekiyor. MacRumors da bu hatayı bir Mac kullanarak oluşturmuş. Üstelik FaceTime Mac’de daha uzun süre çaldığı için, durumun daha ciddi olduğu belirtiliyor.

Bizim denemelerimize göre sorun her iOS 12.1 kullanıcısını kapsamıyor. Yine de, Apple hatayı düzeltene kadar ayarlar içinden FaceTime’ı kapatmanız yerinde olacaktır. Mac’te de FaceTime’ı devre dışı bırakmak için uygulamayı açın, Tercihler’e girin ve Bu hesabı etkinleştir’in karşısındaki kutucuğun seçimini kaldırın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER