Teknoloji

Facebook Workplace üçüncü taraf uygulama desteği kazanıyor

facebook workplace
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook workplaceFacebook ofiste ortak çalışma odaklı uygulaması Workplace’i zenginleştirmeye, yeni özellikler ekleyerek bu yazılımı pazarın lideri Slack ile daha iyi şekilde rekabet edebilir hâle getirmeyi sürdürüyor.

En son eklenti “özelleştirilmiş entegrasyonlar” olarak adlandırılan, şirketlere dahili e-posta iletilerinden CRM ve takvimlere kadar; uygulamalar ve kendi bünyelerinde geliştirdikleri yazılımlar için destek ekleme izni veren birtakım araçlar oldu. TechCrunch Disrupt London etkinliğinde konuşan Workplace direktörü Julien Codorniou, tüm bu entegrasyonlar sayesinde dosya paylaşımı tarafında Box, e-posta için de Gmail gibi büyük kurumsal ürün geliştiricilerine Workplace kapısının açıldığını kaydetti.

Bu yeniliğin Slack’in üçüncü taraf uygulamalar için sunduğu destekle nasıl karşılaştırılacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak görünen o ki, Facebook’un çözümü gerçek anlamda ortalama kullanıcıları ilgilendirmiyor. Slack müşterilere kendi uygulama mağazasını sunuyor, her kullanıcının buradan yüzlerce Slack uygulamasını veya sohbet robotunu sadece birkaç tıklamayla indirmek ve yüklemek mümkün oluyor. Karşılaştıracak olursak, Workplace’in özelleştirilmiş entegrasyonları daha çok BT yöneticilerinin ilgileneceği türden. Facebook bir uygulama mağazası sunmuyor, ancak API’larının dahili kullanıcı giriş sistemleri veya kantin menüleri gibi nesnelerle nasıl bağlanabileceğini kılavuzlarla anlatıyor.

facebook workplaceWorkplace’in bazı açılardan rakiplerinden daha kullanıcı dostu göründüğü bir ortamda, üçüncü taraf eklentiler için bu tarz bir yaklaşımın benimsenmesi garip gelebilir. Workplace, görünüş açısından Facebook’un kendisine oldukça benziyor, kullanıcıların da bu ortama çok soğuk bakmayacağı düşünülüyor. Ancak arka tarafa baktığımızda çok daha karmaşık bir yapının olduğu anlaşılıyor. Aslına bakarsanız, bu duruma şaşırmamak gerekiyor, çünkü Facebook’un kurumsal çalışanlar odaklı sosyal ağ çalışmaları ağır aksak ilerliyor gibi bir havaya sahip. Daha önce 2015’te çıkacağı söylenen Workplace yazılımının çıkışı 2016’nın sonlarına kaldı. Bu esnada Slack neredeyse 3 milyon kullanıcıya yaklaştı. Microsoft da Microsoft Teams adını verdiği kendi ortak çalışma platformunu çıkarmak üzere. Facebook’un rekabet için daha fazlasını yapması gerektiği açık şekilde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER