Manşetler

Sony 50 milyondan fazla PlayStation 4 sattı

Sony PlayStation 4 İncelemesi

playstation 4Sony, bu hafta itibarıyla PlayStation 4 oyun konsolunun 50 milyon satış rakamını aşmayı başardığını açıkladı. 2013’ün kasım ayında satışa sunulan oyun konsolu, geçtiğimiz kasım ayında 40 milyon barajını geçmişti. Açıklanan rakamlar, orijinal PS4’ün yanı sıra geçtiğimiz ay satışa sunulan ince kasalı versiyon ve 4K desteği sunan PS4 Pro’nun satışlarını da kapsıyor.

Sony’den yapılan açıklamada, Black Friday haftasındaki yüksek satış performansının da 50 milyon barajının aşılmasına yardımcı olduğu belirtildi. Şirket, bu yıl “Bir PlayStation cihazı için en iyi Black Friday haftası”nın yaşandığına dikkat çekti.

Microsoft’un oyun konsolu Xbox One, PS4’ün en büyük rakibi konumunda. PS4’ün yüksek satış performansının Xbox One üzerinde nasıl bir etkisinin olduğu ise henüz bilinmiyor. Microsoft henüz oyun konsolunun güncel satış rakamlarını açıklamış değil. Ancak NPD tarafından açıklanan rakamlar, son aylarda Xbox One’ın ABD’de Microsoft’tan daha fazla sattığını gösteriyor. Bu durumda küçük model Xbox One S’in piyasaya çıkışının da etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Nvidia’nın tahminlerine göre, Xbox One’ın 29 milyonluk bir yükleme tabanı bulunuyor. Microsoft’un önümüzdeki sonbaharda “Project Scorpio” kod adıyla anılan 4K destekli, üst segment oyun konsolunu tanıtacağı söyleniyor.

PlayStation 4 satışları yeni versiyonlar ve PlayStation VR’ın etkisiyle daha da ivme kazanabilir

Yeni versiyonların, özellikle de 4K destekli PS4 Pro’nun çıkışının PlayStation 4 satışlarına olumlu bir etki yaptığı görülüyor. Sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR’ın daha çok ülkede satışa sunulması da, PlayStation 4 satışlarının daha yüksek ivme kazanmasını sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER