Eğlence

Facebook Watch Party ile gruplara birlikte video izleme deneyimi yaşatacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook watch partyFacebook Watch Party adını taşıyan yeni bir özelliği test etmeye başladı. Gruplara yönelik bir özellik olan Watch Party ile grup üyeleri bir videoyu aynı anda izleyebilecek ve gerçek zamanlı olarak yorumlayarak etkileşime girebilecek.

Facebook’a “herkese açık” olarak yüklenen tüm videolar Watch Party’ye dahil edilebilecek. Videonun canlı veya daha önce kaydedilmiş olması bu noktada bir değişiklik yaratmayacak. Sosyal paylaşım sitesi böylelikle video izlemeyi eğlenceli ve sosyal bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyor.

Sosyal ağ, Watch Party’yi üründen sorumlu başkan yardımcısı Fidji Simo’nun paylaşımıyla duyurdu. Simo, video üzerinde düşünürken insanları yakınlaştıracak deneyimler yaratmaya odaklandıklarını belirtti. Facebook yöneticisi, “pasif tüketim” yerine insani bağlantılara ilham vermeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Grup üyeleri, video listesine bakarak bir sonraki videonun ne olduğunu görebilecek. Videoyu mobil cihaz üzerinde izleyenler yorumları videonun üstünde görecek. Masaüstünde ise yorumlar video ekranının hemen yanında gösterilecek.

Facebook Watch Party için ilhamı canlı videolardan aldı

Facebook Watch Party için ilhamı ise canlı videolardan aldı. Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin canlı videoların önceden kaydedilmiş videolara kıyasla daha fazla sosyal etkileşimi teşvik ettiğinin keşfedilmesiyle birlikte geliştirildiği belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi, önceden kaydedilen videoların da canlandırılarak insanlar adına daha eğlenceli hâle gelebileceğine dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER