Teknoloji

Facebook’a ara veren ve uygulamayı telefonundan silenlerin sayısı artıyor

facebook

Facebook gençlerin gözünden düşüşünü durdurmanın yollarını ayırıyor. Ancak şirket şimdi daha yaşlı kullanıcılarını da kaybediyor gibi görünüyor. Pew Araştırma Merkezi’nin verilerine göre, sosyal ağın ABD’de yaşayan 18 yaş üstündeki 10 kullanıcısından 4’ü geçtiğimiz yıl sosyal ağı kullanmaya birkaç hafta boyunca ara verdiklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 25’i ise sosyal ağın mobil uygulamasını akıllı telefonlarından tamamen sildiklerini ifade etti.

Pew araştırmasını 29 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdi. Facebook o dönemde Cambridge Analytica skandalının etkisini kullanıcılarının aklından çıkarmak için büyük çaba sarfediyordu.

Yine de, söz konusu rakamlar yaşananların sosyal ağın kullanıcılarının ağzında acı bir tat bıraktığını gösteriyor. Bu süreçte yaşanan gizlilik kazaları, seçim müdahalesi iddiaları, yanlış bilgilendirme kampanyaları ve tartışmalı moderasyon uygulamaları da şirkete pek yardımcı olmadı.

Facebook kullanıcılarının kopuşu farklı nesilleri kapsıyor gibi görünüyor. Pew araştırmasına katılan 18-29 yaş arası kullanıcılarının yüzde 44’ü uygulamayı sildiklerini belirtirken, 50-64 yaş arasında bu oran yüzde 20 oluyor. 65 yaş ve üstü kullanıcılarda ise söz konusu oran yüzde 12’ye geriliyor. Katılımcıların yarısından fazlası ise son 1 yıl içinde gizlilik ayarlarını değiştirdiklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER