Teknoloji

Facebook tamamen yeni uygulama ve deneyimler üstünde çalışıyor

facebook business suite e-ticaret

Facebook, “Yeni Ürün Deney (NPE) Takımı” isimli yeni bir birim oluşturduğunu açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, söz konusu birim yeni uygulamalar geliştirmekten sorumlu olacak. Sosyal medya devi, yeni yapılanmayla topluluk oluşturmanın yeni yollarını keşfetmek istiyor. Şirket için bunu mevcut platformlarının dışında yapmak da önemli görünüyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, NPE Takımı ile birlikte kullanıcıların ilgilerini ölçebilecek “küçük ve odaklı” uygulamaların geliştirilebileceği ifade edildi. Bu ekip tarafından geliştirilen özelliklerin Facebook’un mevcut servislerine eklenmesi de ihtimaller dahilinde olsa da, henüz bu konuda konuşmak için erken görünüyor.

NPE Takımı’nın Facebook’un genel yapısına kıyasla daha çevik olması bekleniyor. Oldukça hızlı çalışacak olan ekip, beklenen etkiyi yaratmayan uygulamaları da fazla zaman kaybetmeden kapatacak. Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, pek çok başarısızlığın beklendiği belirtilirken; her gün Facebook’un uygulamalarını kullanan milyarlarca kişinin yaşadığı sorunların en aza indirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

NPE Takımı, “Sınırlı Sorumlu Şirket” olarak faaliyet gösterecek. Bu ekibin uygulamaları, “Facebook’un NPE Takımı” imzasıyla yayınlanacak. Uygulamalara App Store ve Google Play Store’un yanı sıra web üzerinden de erişilebilecek.

Facebook, NPE Takımı tarafından geliştirilen uygulamaların da hizmet koşullarına uygun çerçevede olacağının sözünü verdi. Şirket, NPE Takımı’nın da veri kullanımı konusunda kullanıcılarla açık şekilde bilgi paylaşımı yapacağının altını çizdi.

Facebook günümüzün en büyük sosyal medya şirketi olsa da, kendi uygulaması ve Messenger dışında popüler bir uygulama geliştirebilmiş değil. Instagram ve WhatsApp gibi popüler platformları satın alan şirket, bu platformları büyütürken de Snapchat gibi rakiplerinden ilham alarak sunduğu özelliklerden yararlanmıştı. Dolayısıyla NPE Takımı’nın çalışmaları, Facebook’un yenilikçi kalabilmesi açısından oldukça önemli olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER