Teknoloji

Facebook “Asya’nın Snapchat”i” Snow’u satın almaya çalışmış

facebook

facebook snowFacebook bundan üç sene önce Snapchat’i satın almak için ciddi girişimlerde bulunmuş, ancak sonuç alamamıştı. Mark Zuckerberg o günden bu yana Snapchat’in popüler yönlerini Facebook’un uygulamalarına entegre etmek adına yoğun bir mesai harcıyor. TechCrunch’ta yayınlanan bir haber, Facebook’un Snapchat ile benzer nitelikteki başka servislere de göz diktiğini ortaya çıkardı.

Sosyal paylaşım sitesinin Asya’da bir hayli popüler olan ve çeşitli yönleriyle Snapchat’i hatırlatan Snow’u satın almaya çalıştığı belirtildi. Line’ı geliştiren Güney Koreli şirket Naver’in imzasını taşıyan uygulama, Snapchat’in Asya pazarında yeterince etkin olamamasının doğurduğu boşluğu doldurmuştu.

Facebook Snow için en üst düzeyde temas kurmuş

Facebook Snow için kesenin ağzını açsa da, Naver’i baştan çıkarma konusunda başarılı olamadı. Mark Zuckerberg’in bizzat devreye girmesi de Naver yöneticilerini iknaya yetmemişe benziyor.

Naver yöneticileri, Facebok’un yardımı olmadan da Snow’un büyüyebileceğine inanıyor. Snapchat’in Facebook’un teklifini reddetmesinin ardından geldiği nokta göz önüne alınınca bu düşünce kulağa pek de mantıksız gelmiyor. Önümüzdeki yıl halka arza hazırlanan Snapchat’e 25 milyar dolar değer biçiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER