Teknoloji

Facebook Shazam benzeri şarkı tanıma özelliğini uygulamasına ekliyor

Facebook popüler uygulamaların işlevlerini kendi çatısı altında kopyalamaya çok yabancı sayılmaz. Örneğin Poke uygulaması popüler Snapchat uygulamasının bir karşılığı niteliğini taşıyordu. Facebook’un resmi basın odasında yayınlanan yeni bir habere göre, sosyal ağa Shazam’a benzer şarkı ve televizyon programı tanıma aracı faaliyete geçiriyor.

facebook-shazam-220514

Söz konusu özellik sayesinde şarkı, TV programı veya filmleri belirlemek ve bunları durum güncellemesi olarak başkalarıyla paylaşmak mümkün olacak. Kullanımı isteğe bağlı olan bu özelliğin etkinleştirilmesi için kullanıcının hamle yapması gerekiyor. Söz konusu özellik açıldıktan sonra uygulama çeşitli medya kaynaklarında yaptığı aramalarla çalan şarkıların veya TV’de gösterilmekte olan programların ne olduğunu belirleyecek ve bunları durum güncellemeleri içinde paylaşmaya izin verecek.

Şarkıların paylaşımı yapılırken, ön dinleme niteliğinde 30 saniyelik bölümü de durum güncellemesine eklemek mümkün olacak.

Facebook’un bu yeni işlevini tam olarak ne zaman sunacağı henüz bilinmiyor. Sosyal ağ önümüzdeki haftalarda hem iOS hem de Android uygulamalarına bu özelliği ekleyeceği bilgisini vermekle yetiniyor.

İlgili >> Facebook Newsroom

İLGİLİ HABERLER