Teknoloji

Facebook sanal gerçeklik video uygulaması geliştiriyor olabilir

facebook-020715

Facebook, geçtiğimiz yıl Oculus VR’ı satın alarak sanal gerçeklik pazarına doğru büyük bir adım atmış ve sanal gerçeklik alanındaki çalışmalarının önemli kısmını Oculus çatısı altına taşımıştı. Gelen son haberler, Facebook’un kendi çatısı altında da sanal gerçeklik üstüne çalışmalar yapabileceğini gösteriyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Facebook sanal gerçeklik videolarının görüntülenmesi için bir mobil uygulama geliştiriyor. Henüz gelişiminin ilk aşamalarında olduğu söylenen ve yayınlanıp yayınlanmayacağı garanti edilmeyen uygulamanın hem iOS’te hem de Android’de çalışabileceği belirtiliyor.

Uygulamaya dair detaylar henüz oldukça kısıtlı olsa da, beklentiler oldukça ilginç. Facebook, Haber Kaynağında 360 derecelik videoları desteklemeyi planladığını daha önceden açıklamıştı. Bağımsız bir video uygulamasının Facebook’un sanal gerçeklik videoları için bir numaralı platforma dönüşmesine katkı sağlayabileceği söyleniyor.

Facebook’un sahibi olduğu Oculus’un gelecek yıl içinde tüketicilerle buluşacak olması da, özel sanal gerçeklik içeriklerinin belli bir kitleye ulaşacağı anlamına geliyor. Facebook sanal gerçeklik video uygulamasını yayınladığı takdirde, 360 derecelik sanal gerçeklik videolarını şimdiden desteklemeye başlayan YouTube ile doğrudan rekabete girecek.

İLGİLİ HABERLER