Teknoloji

Facebook üzücü reklamların kaldırılabilmesi için çalışmalar yapıyor

facebook reklamHedeflenmiş reklamlar kimi zaman sinir bozucu olabiliyor. İnsan hayatındaki üzücü anları hatırlatan reklamlar ise yıkıcı etkiler yaratabiliyor. Örneğin, çocuğunu kaybeden bir kişide çocuk ürünlerine ait reklamlar görmek travmatik bir durum oluşturabiliyor.

Facebook, bu durumun oluşmasını engellemeyi istiyor. Sosyal paylaşım sitesi, üzücü reklamların saklanmasını mümkün kılacak bir özelliği test ediyor. Özellik şu an için alkol ve ebeveynlik ürünlerine ait reklamların gizlenmesi için kullanılıyor.

Ancak Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, kullanıcılardan gelecek bildirimlere göre başka kategoriler de bu özelliğe dahil edilebilir. Facebook reklam tercihlerinin eskiye kıyasla daha kolay kullanılması için yaptığı çalışmalar kapsamında bu özelliği test ediyor. Reklam ayarları menüsü, eskiye kıyasla görsel olarak daha anlaşılır olması ve tutarlı bir deneyim sunmasıyla dikkat çekiyor.

Facebook reklam konusunda kullanıcıya daha çok kontrol sağlayarak önemli bir adım atıyor

Söz konusu özellik hali hazırda sadece test ediliyor. Özelliğin geniş ölçekte kullanıma sunulup sunulmayacağına da bu testin başarısı doğrultusunda karar verilecek. Ancak her şeye rağmen, ortada Facebook adına büyük bir değişim olduğu söylenebilir. Sosyal paylaşım sitesi, bu özellikle paranın kendisi adına her şeyin önünde gelmediği mesajını da vermiş oluyor. Bunun Facebook’un kullanıcılarından takdir görmesini sağlayacak bir mesaj olduğunu söylemek, pek yanlış olmayacaktır.

Facebook kullanıcıları uzun süredir reklamlarla ilgili geri bildirimde bulunabiliyor. Ancak üzücü reklamlarla ilgili testlerde, reklamların tamamen engellenebilmesi bu özelliği geçmiş araçlardan ayırıyor.

İLGİLİ HABERLER