Teknoloji

Facebook paralı anket servisini sona erdirdi

Sosyal ağ servisi Facebook’un özellikle ticaretle uğraşanların büyük ilgi gösterdiği paralı anket servisi sessiz sedasız kaldırıldı. Bu servise ait olan bağlantıya tıklandığında otomatik olarak Facebook ana sayfasına yönlendirme yapılıyor. Ayrıca Facebook’un ne ticari ne de reklam sayfalarında bu anket servisi ile ilgili bilgi de bulunamıyor.

Facebook Polls adlı bu anket servisi Haziran 2007’de hayata geçirilmişti. Bu servis özellikle ticari markalar ve pazar araştırmaları yapanlar için eşsiz bir servisti. Kullanıcılar anket oluşturup yaş, cinsiyet, konum ve anahtar profil kelimelerine göre hedefledikleri anketleri oluşturabiliyorlardı. Facebook daha sonra bu servisi değişken varyasyonlara göre ücretlendirmeye başladı. Anket fiyatları birim veri başına 0.10 $ ile 1.00 $ arasında değişiyordu, buna ek olarak başlangıçta 5 $ da servis ücreti alınıyordu. Anketlere Facebook kullanıcılarının profillerinde yer alan feed bölümünde de yer verilebiliyordu, bu sayede daha çok kullanıcının dikkatini çekmek mümkündü.

Servis ilk başladığında Facebook’un 20 milyon civarında bir üye sayısı bulunuyordu. Şimdi bu rakam 6 kat daha fazla. Anketler Facebook için muhteşem bir gelir kapısı olabilirdi. Öte yandan ücretlendirme ve anketlerin bazen tutarsız sonuçlar sergilemesi eleştiriliyordu.

İlgili Haber – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER