Eğlence

Facebook orijinal video içerikler sunmak için görüşmeler yapıyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook orijinal videoFacebook videoyu odak noktasına yerleştirme konusunda oldukça başarılı çalışmalar yapıyor. Ancak Facebook’taki içeriklerin önemli kısmı, başkaları tarafından geliştirildikten sonra platformda paylaşılıyor. Uzun vadede bunun bir sorun oluşturabileceğini öngören Facebook orijinal video içerikleri hazırlamak için televizyon stüdyolarıyla görüşüyor. Şirketin içerik lisanslamak için başka yapımcılarla da temas halinde olduğu belirtiliyor. Facebook’un bu yolla video girişiminde hızı biraz daha artırabileceği ifade ediliyor.

Recode sitesinde yer alan habere göre, Facebook orijinal video içeriklerini farklı kategorilere yaymayı planlıyor. Senaryolu programlar, oyun şovları ve spor müsabakaları, sosyal paylaşım sitesinin ilk etapta odaklandığı alanlar arasında bulunuyor.

Facebook canlı videoları ön plana çıkarmak için kesenin ağzını daha önce açmıştı. Sosyal paylaşım sitesinin medya şirketlerine canlı yayın yapmaları için milyonlarca dolar ödediği belirtilmişti. Bu yıl içinde video üzerine çalışmak adına Facebook’a katılan College Humor kurucusu Ricky Van Veen, temel amacın bir partner içeriği ekosistemi başlatmak olduğunu ifade etti.

Van Veen, hali hazırda devam eden görüşmelerde fonlanacak orijinal içerikler ve farklı yapımcılardan lisanslanacak içeriklerin hakları üzerine odaklanıldığını belirtti. Facebook, orijinal içeriklerde kendisine özgü sosyal etkileşimin nimetlerinden faydalanma konusunda da istekli görünüyor.

Facebook orijinal video içerikleriyle “medya şirketi” kimliğine bürünebilir

Facebook, bir “medya şirketi” olmadığının altını ısrarla çiziyor. Ancak orijinal video içeriklerinin sunulmaya başlamasıyla birlikte bu durum değişebilir. Şimdiden canlı video yayınlarını teşvik için elini cebine atan Facebook, orijinal içeriklerin de gelişiyle birlikte kaçındığı “medya şirketi” etiketini benimseyebilir.

İLGİLİ HABERLER