Teknoloji

Facebook mobil uygulamasında karışıklığı azaltan güncelleme

Facebook mobil uygulamasına getirdiği değişiklikle birlikte bildirimlerle kafası iyice dolan bünyelere yardımcı oluyor. TechCrunch‘ın haberine göre şirket, kısayol çubuğundaki bazı simgeler için bildirim noktalarını kapatma imkanı sunuyor. Ayrıca bu kısayolların bazılarını da tamamen kaldırmaya izin veriyor.

iOS uygulamasında bildirim noktalarını kapatmak epey kolay görünüyor. Ekranın alt kenarında yer alan kestirmeler çubuğundaki herhangi bir simgeye hafifçe bastırıp bekleyin. Bir menü açılacak ve burada “Kısayol çubuğundan kaldır” ve “Bildirim noktalarını kapat” şeklinde iki seçenek göreceksiniz.

Aynı zamanda kestirmeler çubuğunda yer alan nesneleri de özelleştirebilirsiniz. Bunun için sağ alt köşedeki hamburger menü simgesine tıklatın. Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar > Kısayol Çubuğu yolunu takip edin. Burada profil veya yönettiğiniz sayfalarla ilgili kısayolların alttaki kısayol çubuğunda görünmesini isteyip istemediğinizi belirtebilirsiniz.

Facebook, bu değişikliğin çoğu iOS kullanıcısı için sunulduğu ve önümüzdeki birkaç hafta içinde de Android kullanıcılarının yararlanmaya başlayacağı bilgisini de paylaştı.

İLGİLİ HABERLER