Teknoloji

Facebook Messenger taranabilir profil kodları sunuyor

facebook messenger kodları

Facebook Messenger üzerinden insanlarla temasa geçmek ve yeni bir sohbet başlatmak, sunulan özellikler sayesinde biraz daha kolaylaşacak. Artık Messenger hesapları, tıpkı Facebook hesapları gibi, özel profil bağlantılarına sahip olacak. Bu bağlantıya tıklandığında karşı tarafla anında iletişime geçilebilecek. Bağlantılar m.me/kullanıcıadı formatında gösterilecek. Sosyal paylaşım sitesinin Messenger kullanıcılarına sunduğu yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Snapchat kodlarının farklı bir versiyonu olarak nitelenebilecek Messenger Kodları, platform üzerinde yeni bir ismi arkadaşlar arasına eklemeyi kolaylaştırıyor.

Messenger üzerinde sohbet etmeyi istediği kişilerle Facebook üzerinde çoktandır arkadaş olanlar, sosyal paylaşım sitesinin neden bu özellikleri sunduğunu sorgulayabilir. Sorunun cevabını verebilmek için Facebook’un Messenger için belirlediği yıl sonu hedefine bakmak gerekiyor. Şirket, Messenger’ın sadece arkadaşlarla sohbet edilen bir yer olmaktan çıkmasını ve insanların şirketlerle, müşteri hizmetleriyle iletişim kurabilecekleri, kendileri için önemli seyahat bilgilerini alabilecekleri, hatta uçuş kartlarına erişebilecekleri bir platforma dönüşmesini amaçlıyor. Bütün bu hedefler göz önüne alınınca Messenger Kodları kulağa oldukça mantıklı bir hamle gibi geliyor. Bir şirketin müşteri hizmetleri hesabına erişmek için sadece bir kod taratılması, büyük kolaylık sağlıyor.

facebook messenger kodları

Diğer tüm Facebook ürünleri gibi, Messenger Kodları da kademeli olarak dağıtılacak. Ancak şirketin Messenger’dan sorumlu yöneticisi David Marcus, dağıtım sürecinin fazla uzun sürmeyeceğini belirtiyor. Profil bağlantıları ise şimdiden çalışıyor. m.me/ sonrasında arkadaşlarının kullanıcı adını yazanlar, Messenger.com adresindeki sohbet ekranına yönlendiriliyor. Messenger’daki kullanıcı isimlerinin Facebook kullanıcı isimleriyle aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Facebook Messenger servisinden faydalanan aylık aktif kullanıcı sayısı ise 900 milyonu bulmuş durumda. Üç ay öncesinde 800 milyon, 7 ay öncesinde ise 700 milyon seviyesinde olan bu rakamın 1 milyar seviyesini kısa sürede aşması oldukça muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER