Teknoloji

Facebook Messenger yeni robotuyla KLM yolcularına uçuş bilgilerini sunuyor

facebook messenger klm

Facebook Messenger, şirketlerin robotlar aracılığıyla müşterilerine ulaşmasını ve gerekli bilgileri aktarmasını mümkün kılıyor. Servisin bu özelliğinden faydalanan son şirket ise Hollandalı havayolu taşıyıcısı KLM (Hollanda Kraliyet Havayolları) oldu. Şu anda bazı noktalarda aktif vaziyette olan robotun kapsama alanının önümüzdeki dönemde genişlemesi bekleniyor.

KLM internet sitesinden uçak bileti alırken Messenger aracılığıyla bilgi alma seçeneğini işaretleyen yolcular, yeni özellikten faydalanabilecek. Bu seçeneği işaretleyenler biletlerine, uçuş kartlarına, check-in onaylarına ve hatta gecikme bilgilerine bile Facebook Messenger üzerinden ulaşabiliyor. Kullanıcılar, bir robottan daha fazlasına ihtiyaç duyduklarında Messenger üzerinden gerçek bir KLM yetkilisiyle de iletişime geçebiliyor.

Facebook, bu yılın başlarında bazı geliştiricilere faydalı sohbet robotlarından oluşan bir ekip kurmak için bazı yazılımcılara Messenger’ın Yazılım Geliştirme Seti’ne erişim iznini vermişti. Facebook Messenger KLM robotu da bu girişimin bir ürünü olarak nitelenebilir.

WeChat ve Line gibi Asya kökenli mesajlaşma uygulamaların bir süredir sunduğu bu imkan, Batılı muadillerin de radarına girmişe benziyor. Microsoft da Build 2016 etkinliğinde Skype için Cortana ve robot entegrasyonunu duyurmuş ve robotlardan Skype üzerinden pizza siparişi vermek için nasıl faydalanılabileceğini gözler önüne sermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER