Teknoloji

Facebook Messenger Kids uygulamasına uyku modu geliyor

Facebook Messenger Kids uygulamasına uyku modu geliyor

facebook messenger kidsFacebook Messenger Kids uygulaması yayınlandıktan sonra kısa süre içinde bazı tartışmalara yol açmıştı. Uygulamanın itibarını iyileştirmek için çalışmalarına devam eden Facebook, bu doğrultuda ebeveynlerin istediği bazı özellikleri Messenger Kids’e ekliyor.

Uygulamanın belli zaman dilimlerinde erişilemez olması da ebeveynlerin talepleri arasında başı çekiyordu. Bu sese kulak veren Facebook, ebeveynlerin uygulamayı yemek veya ders zamanlarında erişilemez hâle getirmesinin önünü açtı. Kısacası ebeveynler tarafından belirlenen zaman diliminde uygulama uykuya dalıyor.

Messenger Kids’in yeni özelliği, ebeveynlerin Facebook hesabı üzerinden aktif hâle getiriliyor. Uygulama erişilemez hâle geldiğinde çocukların mesaj alıp göndermesi veya görüntülü görüşme yapması engellenebiliyor. Anne ve babalar, diledikleri takdirde uygulamaya erişilemeyecek zamanlarda değişiklikler yapabiliyor.

Facebook Messenger Kids uygulamasının yeni özelliklerinin “Çocuklar bu kadar fazla teknolojiye erişmemeli” diyen kişilerin eleştirilerini dindirmesine ihtimal verilmiyor. Yine de, çocuklarının eline dijital cihazları vermekten çekinmeyen ebeveynlerin ekstra kontrol imkanını memnuniyetle karşılayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER