Teknoloji

Facebook Messenger için yeni uçtan uca şifrelenmiş sohbet özellikleri

Facebook Messenger sms

Meta’nın bünyesindeki haberleşme platformlarından biri olan Facebook Messenger, uçtan uca şifrelenmiş sohbetler için bazı yeni özellikler sunuyor. Platformda uçtan uca şifrelenmiş sohbetlerin “isteğe bağlı” olduğunu belirtmek gerekiyor. Meta’nın sahibi olduğu bir diğer haberleşme platformu olan WhatsApp’ta ise tüm sohbetler varsayılan olarak uçtan uca şifreleniyor. Messenger’da ise kullanıcılar ayarlar menüsü üzerinden uçtan uca şifrelemeyi aktif hâle getirebiliyor.

Facebook Messenger’da uçtan uca şifreleme özelliği şimdiye kadar sadece iki kişilik sohbetler için sunuluyordu. Artık platformdaki grup sohbetlerinde de bu özellikten yararlanmak mümkün olacak.

Meta’dan yapılan açıklamada, bu sayede kullanıcıların aile üyeleri ve arkadaşlarıyla daha özel ve güvenli şekilde bağlantı kurabileceği belirtildi.

Şifrelenmiş sohbetlerdeki kaybolan mesajların ekran görüntüsü alındığında karşı taraf bu durumdan haberdar edilecek. GIF’lerin ve çıkartmalar da artık şifrelenmiş sohbetlerde paylaşılabilecek. Reaksiyonlar, yanıtlar ve “yazıyor” belirteçlerinin de eklendiği uçtan uca şifrelenmiş sohbetlerde mesaj iletimi de yapılabilecek.

Facebook Messenger, şifrelenmiş sohbetlerde gönderilen fotoğraf veya videoları bunların üzerine uzun basarak kaydedebilecek. Buna ek olarak, kullanıcılar uygulama üzerinden gönderecekleri fotoğraf ve videoları düzenleyebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER