Teknoloji

Facebook Messenger için QR kod ile ödeme yapma imkanı geliyor

facebook messenger qr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Pay, 2019 yılında WhatsApp, Instagram ve Facebook için yeni bir ödeme sistemi olarak kullanıma sunulmuştu. Facebook bunun, uygulamalarında tutarlı bir ödeme deneyimi sağlayan kullanışlı ve güvenli bir ödeme yöntemi olduğunu iddia ediyor. Güvenli ve korumalı biçimde ödeme bilgilerini sağlarken, Facebook’ta mevcut işlem alışkanlıklarını kolaylaştırmak için başlatılan bu ödeme sistemi için geliştirme çalışmaları devam ediyor. Son olarak Facebook, Messenger’dan para göndermeyi kolaylaştırıyor.

Messenger’da Facebook Pay artık kişiden kişiye ödemeler için QR kodlarını ve kişiselleştirilmiş bağlantıları destekliyor. Yeni güncelleme, kullanıcıların QR kodlarına erişmelerine ve ödeme talep etmek için Messenger’ın ayarlarındaki bağlantıya izin veriyor. Üstelik ödeme yönteminin çalışması için Facebook’taki diğer kişiyle arkadaş olmanıza gerek yok. Bu nedenle, Facebook yeni QR kodlarıyla yabancılardan ödeme talep etmenin kolay olduğunu iddia ettiği için kafelerde ve benzeri mekanlarda ödeme için kullanılabileceğini dile getiriyor.

Engadget’ın belirttiğine göre, Facebook Pay için Messenger’daki QR kodları, işlemlerin genellikle Messenger’da başladığı Facebook Marketplace’te alım satım yapanlar için uygun olabilir. Alıcılar ve satıcılar artık ödemeyi Venmo’ya veya başka bir üçüncü taraf uygulamasına dönmek yerine Messenger’da tamamlayabilecek. Bu nedenle, bunun yerine Facebook Pay’i kullanmak için daha fazla teşvik sağlamak. Şu an itibariyle, özellik yalnızca ABD’de kullanılabilir. Ancak Facebook, yeni ülkelerin yakında ekleneceğini söylüyor.

Facebook Pay, kullanıcıların ödeme yöntemlerini bir kez eklemelerine ve ardından aynı yöntemi dünyanın en popüler ve yaygın olarak kullanılan hizmetlerinden bazılarında kullanmalarına olanak tanıyor. Öte yandan Messenger, fotoğraflara ve videolara yanıt vermek için yeni bir “hızlı yanıt” çubuğu da dahil olmak üzere birkaç yeni özellik ekliyor. Ayrıca gelen kutularını özelleştirmek için yeni sohbet temaları edinebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER