Teknoloji

Artık Facebook Messenger da yanlışları düzeltme imkanı sunuyor

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook‘un Messenger için gönderilen mesajları geri almayı sağlayan bir özellik üstünde çalıştığı biliniyordu. Yanlış kişiye veya gruba gönderilen veya hatalı şekilde yazılan mesajların silinmesini sağlayan bu özellik sonunda Facebook Messenger kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

Messenger kullanıcılarına gönderdikleri mesajı sohbetten tamamen kaldırabilmeleri için 10 dakika süre tanınıyor. Bunun için öncelikle gönderilen mesajın üstüne dokunmak gerekiyor. Ardından kullanıcıların karşısına “Herkesten Sil” ve “Benden Sil” şeklinde iki seçenek çıkıyor. Herkesten Sil seçildiğinde gönderilen mesaj sohbetten siliniyor ve yerini mesajın sizin tarafından silindiğine dair bir ibare alıyor.

Facebook gönderdiği mesajları silme gücünü ilk olarak CEO’su Mark Zuckerberg‘e vermişti. Bu durum geçtiğimiz nisan ayında ortaya çıkmış ve Facebook da 2014’te yaşanan Sony Pictures e-posta sızıntıları nedeniyle böyle bir güvenlik önleminin alındığını doğrulamıştı. Sosyal medya devi, aynı tarihte bu özelliği tüm kullanıcılarına sunma imkanı sağlayacağını ve bu tarih gelene kadar Zuckerberg’in mesaj silme gücünü de sınırlayacağını açıklamıştı. Facebook’un gerekli çalışmaları tamamlaması yaklaşık 10 ay sürdü.

Facebook Messenger iOS ve Android uygulamalarını kullananlar gönderilen mesajları silme özelliğinden yararlanmaya bu hafta itibarıyla başladı. Facebook tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine yapılan açıklamada, yeni özelliğin temelinde Zuckerberg’e sağlanan gücün olduğu, ancak daha geniş kitlelerin kullanımı için bazı düzenlemelerin yapıldığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER