Teknoloji

Facebook Messenger ile gerçek zamanlı konum paylaşımı yapılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messengerFacebook Messenger kullanıcıları bundan böyle uygulama üzerinden belirli bir zaman aralığı için gerçek zamanlı konum paylaşımı yapabilecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar 1 saatlik bir zaman dilimi için aile üyelerinin ve arkadaşlarının konumlarını görmesine izin verecek. Kullanıcılar konumlarını bir kişiyle ya da belli bir grupla paylaşabilecek.

Facebook’tan yapılan açıklamada; özelliğin arkadaşlarıyla koordine olmak, bir buluşma noktasına gelmesine ne kadar az zaman kaldığını göstermek hatta ev arkadaşına yolda olduğunu haber vermek isteyenler için çok kullanışlı olduğu belirtildi.

Facebook Messenger, 2015’e kadar kullanıcıların konumunu otomatik olarak paylaşmıştı. Şirket, daha sonrasında otomatik paylaşım özelliğini harita üzerinde tek bir konum paylaşma özelliğiyle değiştirdi. Yeni canlı konum paylaşımı özelliğini kullanmak için Messenger içindeki konum ikonuna dokunmak gerekiyor.

Facebook Messenger tahmini varış süresi de gösterecek

Kullanıcılar konum paylaşımı özelliğini aktif hâle getirdiğinde alıcılar 60 dakika boyunca kullanıcının konumunu harita üzerinde görebilecek. Messenger aynı zamanda konumu paylaşılan kişinin konumu takip eden arkadaşının yanına arabayla ne kadar sürede ulaşabileceğini de gösterecek. Konum paylaşımının bitişi için kalan süre de ekran üzerinde geriye doğru sayan bir sayaçla gösterilecek.

İLGİLİ HABERLER