Teknoloji

Facebook yapay zekâ destekli dijital asistanı M’i kapatıyor

facebook mFacebook 2015 yılında, Facebook Messenger uygulaması içinde çalışan M adlı dijital asistanının duyurusunu yapmıştı. Bu asistan restoran rezervasyonlarından seyahat planlarını yapmaya kadar birçok işi gerçekleştirecekti. Ancak Facebook M sosyal ağ devine bekleneni vermemiş olmalı ki, bu servisin kapatılmasına karar verildi.

Facebook, M’i 19 Ocak tarihinde kapatacağını duyurdu. Şirket M’i neden kapattığı hakkında çok da açık konuşmadı, ancak M’in tavsiyelerinin performansından memnun olduğunu, bu servisten öğrenilenlerin diğer yapay zekâ tabanlı projelerde değerlendirileceğini kaydetti.

Facebook’tan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, bu projenin insanların bir asistandan neler beklediğini öğrenmek amacıyla çıkarıldığı söylendi. Facebook bu projeden çok şey öğrendiğine dikkat çekti. Elde edilen tüm yararlı fikirlerin Facebook’taki diğer yapay zekâ projelerine kullanılacağı vurgulandı.

Facebook M hem teknoloji hem de gerçek insanlar tarafından desteklenen bir projeydi. Yapay zekâ M’i kontrol ediyor, Facebook çalışanları da taleplerin karşılandığından emin olmak için çalışıyordu. Ancak asistan M hiçbir zaman beklenen yükselişi gerçekleştiremedi, Amazon ve Google’ın gösterdiği popülariteyi yakalayamadı. Bu sonuçta M’in ay ortasında kapanması kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıktı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER