Manşetler

Facebook kendi kripto para birimini çıkarmayı planlıyor

facebook business suite e-ticaret

facebook kripto para birimiFacebook’un kendi kripto para birimini çıkaracağı iddia edildi. Cheddar‘ın haberinde konuyla ilgili fazla detay dile getirilmese de, şirketin kripto para birimini platform üzerinde gerçekleştirmek için kullanabileceği tahmininde bulunuldu. Facebook’un devasa kullanıcı kitlesi ve mevcut pazar yeri bölümü dikkate alındığında, sosyal ağın kendisine özel bir kripto para birimi çıkarması gayet mantıklı görünüyor.

Söz konusu haberde, şirketin dijital para biriminden yararlanmaya yönelik diğer yolları da araştırdığı, ayrıca buna temel olan blockchain teknolojisini kendi platformu üzerinde nasıl kullanmayı düşündüğü de dile getiriliyor.

Bu haftanın başlarında Facebook’ta bir blockchain departmanının kurulduğu, bu bölümün Facebook genelinde Blockchain’den en iyi biçimde yararlanmanın yollarını araştıracağı yazılmıştı. Kripto para birimi çalışmalarının da David Marcus tarafından yürütüldüğü dillendirilmişti.

Facebook, çıkan haberlerden sonra The Verge sitesine konuyla ilgili bir açıklama gönderdi. Diğer birçok şirket gibi Facebook’un da blockchain teknolojisinin gücünden yararlanmak için yolları araştırdığı dile getirildi. Kurulan küçük ekibin de birçok farklı uygulamayı araştıracağı kaydedildi. Daha fazla bilginin paylaşılamayacağı da açıklamaya eklendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER